Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη σπιρουλίνα!

Από Ράνια Στρατάκη 23 Μαρτίου 2015

σπιρουλίνα

Τη σπιρουλίνα σίγουρα την έχεις ακουστά, μιας και τα τελευταία χρόνια είναι μία από τις πιο δημοφιλείς «υπερτροφές», ή superfoods. Είναι, ουσιαστικά, ένα κυανοπράσινο φύκι του γλυκού νερού.

Το χρώμα του οφείλεται στη χλωροφύλλη (πράσινο) και στη φυκοκυανίνη (μπλε). Η επιστημονική της ονομασία είναι Arthrospira Plantensis. Η ΝΑSA την χαρακτήρισε ως την «τροφή του μέλλοντος» και ο OHE  ως την «ιδανική τροφή για την ανθρωπότητα», επειδή περιλαμβάνει σε πολύ μεγάλες ποσότητες, πολλά θρεπτικά συστατικά, πράγμα που την καθιστά ιδανική τροφή ακόμη και σε περιπτώσεις υποσιτισμού.

σπιρουλίνα

Το φυσικό της περιβάλλον είναι οι αλκαλικές λίμνες που είναι πλούσιες σε μέταλλα. Στην Ελλάδα η σπιρουλίνα παράγεται στην περιοχή Θερμά της Νιγρίτας στις Σέρρες.

Την σπιρουλίνα θα την βρεις στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, μαζί με τα συμπληρώματα διατροφής, μιας και αποτελεί μια εξαιρετικά πλούσια πηγή βιταμινών και πρωτεϊνών.

σπιρουλίνα

Ποια τα οφέλη της για τον ανθρώπινο οργανισμό:

Περιέχει και τα 8 σημαντικά αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Είναι πλούσια σε βιταμίνη Β12

Περιέχει σπάνια λιπαρά οξέα (π.χ. γ-λινολενικό οξύ (GLA), πολυσακχαρίδες, σουλφολιπίδια και γλυκολιπίδια)

Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε καροτενοειδή και αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις διάφορες βλάβες.

Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αποτρέπει την εμφάνιση της σιδηροπενικής αναιμίας.

σπιρουλίνα

Δες τη συνέχεια στο foititakos.gr

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486