5 ταινίες που πρέπει να δεις part 2! (Λίστα)
Άλλες 5 ταινίες που επιβάλλεται να δεις σε κάποια φάση της ζωής σου! Είναι all-time classic!

Άλλες 5 ταινίες που αξίζει να δεις σε κάποια φάση της ζωής σου!

Δες ποιες είναι στη λίστα που ακολουθεί:

1. “The lord of the rings” trilogy (“Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών” η τριλογία)

Υπόθεση:
Πρόκειται για αμερικάνικη περιπετειώδη ταινία φαντασίας, παραγωγής 2001. Βασίζεται στο πρώτο βιβλίο της σειράς Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών (The Lord of the Rings) του Τζ.Ρ.Ρ Τόλκιν.  Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Πίτερ Τζάκσον και το σενάριο έγραψε ο ίδιος μαζί με τις Φραν Γουόλς και Φιλίπα Μπόγιενς. Πρωταγωνιστούν οι Eλάιτζα Γουντ, Ίαν ΜακΚέλεν, Βίγκο Μόρτενσεν, Σον Άστιν,  Άντι Σέρκις, Τζον Ρις-Ντέιβις, Λιβ Τάιλερ, Ορλάντο Μπλούμ, Μπίλι Μπόιντ, Κέιτ Μπλάνσετ, Κρίστοφερ Λι, Χιούγκο Γουίβινγκ, Ίαν Χολμ και Σον Μπιν κ.ά. Τοποθετημένη στην Μέση Γη, η ιστορία δείχνει τον Σκοτεινό Άρχοντα Σάουρον να ψάχνει το Ένα Δαχτυλίδι, το οποίο τώρα βρίσκεται στην κατοχή του Φρόντο Μπάγκινς. Η μοίρα της Μέσης Γης κρέμεται από το Χόμπιτ Φρόντο και τους έξι συντρόφους που όλοι μαζί σχηματίζουν την Συντροφιά του Δαχτυλιδιού και ξεκινούν το ταξίδι για το Βουνό του Χαμού στη Μόρντορ, το μόνο μέρος όπου το δαχτυλίδι μπορεί να καταστραφεί.
Η ταινία κυκλοφόρησε στις 19 Δεκεμβρίου 2001 και έτυχε θερμής υποδοχής από κριτικούς και θαυμαστές των βιβλίων, με τους περισσότερους να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την πιο πιστή μεταφορά βιβλίου στον κινηματογράφο. Σάρωσε τα ταμεία όπου και αν προβλήθηκε, αποφέροντας 871,5 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία για το 2001 τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και παγκοσμίως.Σήμερα καταλαμβάνει τη 32η θέση στη λίστα με τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών.Έλαβε 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία και Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Ίαν ΜακΚέλεν, κερδίζοντας 4 σε τεχνικές κατηγορίες.Το 2007 κατέλαβε την 50η θέση στη λίστα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου AFI 100 Χρόνια… 100 Ταινίες,και τη 2η θέση στην κατηγορία AFI 10 Top 10 Ταινίες Φαντασίας.
Το 2002 κυκλοφόρησε το δεύτερο μέρος Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών: οι 2 πύργοι (The Lord of the Rings: The Two Towers) και το 2003 το τρίτο και τελευταίο μέρος Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά (The Lord of the Rings: The Return of the King).
Αν έχεις χρόνο, καλή παρέα, και pop corn δες την τριλογία σερί!
(Είναι “κάψιμο”, αλλά είναι ταμάμ περίπτωση για να κάνεις “movie marathon”!)

Δες τo trailer της κάθε ταινίας:

Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού”

“Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών: οι 2 πύργοι”

“Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά”

Δες photos από τις ταινίες:

2. “Kramer Vs Kramer” (“Κράμερ εναντίον Κράμερ”)

Υπόθεση:
Πρόκειται για Αμερικάνικη δραματική ταινία παραγωγής 1979 σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μπέντον. Το σενάριο έγραψε ο ίδιος και είναι βασισμένο στο βιβλίο του Έιβερι Κόρμαν. Πρωταγωνιστούν οι Ντάστιν Χόφμαν και Μέριλ Στριπ. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός παντρεμένου ζευγαριού και τον αντίκτυπο που έχει το διαζύγιό τους στο περιβάλλον τους και ιδιαίτερα στο μικρό τους γιο. “Το Κράμερ εναντίον Κράμερ” έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και βραβεύτηκε με 5 βραβεία Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Α’ Ανδρικού και Β’ Γυναικείου Ρόλου) από τις συνολικά 9 υποψηφιότητες , ενώ απέσπασε και 5 χρυσές σφαίρες (από τις συνολικά 8 υποψηφιότητες). Στα BAFTA είχε επίσης υποψηφιότητες σε 6 κατηγορίες.

Δες το trailer της ταινίας:

Δες εδώ photos:

3. “The Green Mile” (“Το πράσινο μίλι”)

Υπόθεση:
Πρόκειται για Αμερικάνικη δραματική ταινία φαντασίας, παραγωγής 1999, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Φρανκ Ντάραμποντ. Αποτελεί μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του Στίβεν Κινγκ. Πρωταγωνιστούν οι Τομ Χανκς, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Ντέιβιντ Μορς, Μπόνι Χαντ και Τζέιμς Κρόμγουελ. Η ταινία διηγείται τη ζωή του δεσμοφύλακα της πτέρυγας με τους θανατοποινίτες, Πολ Έτζκομπ, κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Οικονομικής Ύφεσης του 1929 στις ΗΠΑ και τα υπερφυσικά γεγονότα που έζησε.
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 10 Δεκεμβρίου 1999. Απέσπασε θετικά σχόλια από τους κριτικούς ενώ έγινε και μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με 286,8 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις παγκοσμίως.Έλαβε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Β’ Ανδρικού Ρόλου, Διασκευασμένου Σεναρίου, και Μίξης Ήχου).

Δες το trailer της ταινίας:

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Δες εδώ photos:

 

Δες τη συνέχεια στο foititakos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

900

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;