Food trend: Cronuts!

Από Ράνια Στρατάκη 14 Μαρτίου 2015

cronuts

Όταν η συνταγή του croissant «ενώθηκε» με αυτή του doughnut «εγένετο» το… cronut!

Τα cronuts είναι το νέο γλυκάκι-μόδα που ήρθε από τη Νέα Υόρκη.

cronuts

Για την ακρίβεια μάλιστα λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στις 10 Μαΐου 2013, από τον  Γάλλο ζαχαροπλάστη Dominique Ansel, στο ζαχαροπλαστείο του, στο Soho της Νέας Υόρκης, ο οποίος  πειραματίστηκε με συνταγές μέχρις ότου τα κατάφερε και πέτυχε το cronut.

cronuts

Ουσιαστικά, πρόκειται για μισό doughnut και μισό κρουασάν, το οποίο μπορείς να βρεις πλέον με διάφορες γεμίσεις και επικαλύψεις. Μετά την τρομερή του επιτυχία στην Αμερική (ουρές κόσμου έξω από τα καταστήματα που τα πωλούν), αυτό το food trend εξαπλώθηκε σύντομα στην Ευρώπη αλλά και σ’ όλο τον κόσμο.

cronuts
Αν είσαι γλυκατζής αξίζει σίγουρα να τα δοκιμάσεις!
Ok, δεν είναι ότι πιο healthy και “ελαφρύ” υπάρχει, αλλά είναι πεντανόστιμο και τις “αξίζει τις θερμίδες του”!

cronuts

Δες τη συνέχεια στο foititakos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ