Συνέντευξη: Ο Αιμιλιανός Σταματάκης συστήνεται στο neolaia.gr!

Αιμιλιανός Σταματάκης

Ο Αιμιλιανός Σταματάκης, ηθοποιός, πρωταγωνιστεί στο πλευρό της Άννας Βίσση στη νέα rock όπερα του Νίκου Καρβέλα “Οι καμπάνες του Edelweiss”.

Μας μιλά για τις σπουδές του, την παράσταση, την Άννα Βίσση και τα μελλοντικά του σχέδια!

Απολαύστε τον!

1. Θα μας πείτε λίγα λόγια για τις σπουδές σας στην υποκριτική και τη μουσική; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτή την επαγγελματική πορεία;

Είμαι τελειόφοιτος του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και αποφοίτησα από την δραματική σχολή του ωδείου Αθηνών το περασμένο καλοκαίρι .

Κατά την διάρκεια της τριτοετής φοίτησης μου στην δραματική η οποία στεγάζετε στον χώρο του ωδείου, μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω πιο σοβαρά με την φωνή μου και τις μουσικές μου γνώσεις . Δεν υπήρξε ποτέ σκέψη και απόφαση για την επιλογή αυτής της επαγγελματικής πορείας . Τα πράγματα ήλθαν έτσι γιατί δεν θυμάμαι ποτέ να ήταν αλλιώς.

2. Η νέα ροκ όπερα «Οι καμπάνες του Edelweiss» στην οποία και πρωταγωνιστείτε τι θέμα έχει, και για ποιο λόγο πιστεύετε ότι αξίζει να επιλέξει ο κόσμος να την παρακολουθήσει;

Μιλάμε για μια σύγχρονη τραγωδία στο κέντρο της οποίας βρίσκονται υπάρξεις λεηλατημένες από την βιαιότητα ενός πολέμου, υπάρξεις που φέρουν βαθιές ψυχικές πληγές ,υπάρξεις στιγματισμένες και που το μόνο που αναζητούν είναι να νοιώσουν την αγάπη που η ζωή από την πρώτη στιγμή τους αρνήθηκε. Κλαίγοντας εισήλθαν σε αυτόν τον κόσμο και κλαίγοντας αναχωρούν . Το αν τα δάκρυα αυτά είναι σταγόνες απελπισίας η λύτρωσης είναι μόνο στην κρίση του θεατή.

3. Συμπρωταγωνιστείτε στο πλευρό της κορυφαίας Ελληνίδας τραγουδίστριας Άννας Βίσση, η οποία έχει σημαντική εμπειρία και στο συγκεκριμένο χώρο, μιας και έχει πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν σε παραγωγές παρόμοιου βεληνεκούς όπως στη «Μάλα» και στους «Δαίμονες». Είχατε άγχος για αυτή σας τη συνεργασία; Για το αν θα φανείτε αντάξιος της εμπιστοσύνης, και των προσδοκιών των ανθρώπων που σας επέλεξαν;

Άγχος για το εάν θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης όχι, αφού αυτό θα σήμαινε πως αμφέβαλα για τον εαυτό μου και κυρίως για τις σπουδές που έχω κάνει. Αντίθετα ήξερα από την αρχή τι μου ζητήθηκε και τι πρέπει να φέρω εις πέρας και μέσα σε αυτό η αμφιβολία δεν μπορούσε να έχει καμία θέση. Παρόλα αυτά οι προσδοκίες όχι μόνο των συνεργατών αλλά και των θεατών ,είναι πάντοτε ένα βάρος που δημιουργεί άγχος και αυτό νομίζω συμβαίνει ούτως η άλλως ,από την μικρότερη έως την μεγαλύτερη συνεργασία.

4. Πώς είναι η συνεργασία σας επί σκηνής με την Άννα Βίσση;

Εξαιρετική είναι άνθρωπος που δεν φοβάται να δουλέψει σκληρά , να δοκιμαστεί και να ξεπεράσει τα όριά του. Αυτό σε εμπνέει να ανταποδώσεις και να μοιραστείς.

5. Ηχογραφήσατε μαζί με την Άννα Βίσση το τραγούδι της παράστασης «Ας μην πούμε τίποτα», πώς σας φάνηκε η όλη διαδικασία ως εμπειρία;

Πρώτη φορά άκουσα αυτό το τραγούδι όταν ο συνθέτης μας το έπαιξε σε μια κιθάρα .Στην ηχογράφηση , μήνες αργότερα ήταν η πρώτη φορά που ακούσαμε το τραγούδι ενορχηστρωμένο. Σκεφτείτε μετά από τόσο καιρό επιτέλους να παίρνει ολοκληρωμένη μορφή αυτό το οποίο μόνο φανταζόμασταν . Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή . Αφού τελειώσαμε την ηχογράφηση σκέφτηκα το ότι δουλέψανε σκληρά πολλοί άνθρωποι γι αυτό και όμως ένιωσα να εντυπωσιάζομαι και να αναρωτιέμαι , πόσο μεγάλη εμπειρία μπορεί να έχει κάποιος για να το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο και πόσο καλή καθοδήγηση συνάμα.

6. Θα σκεφτόσασταν μελλοντικά να ασχοληθείτε αποκλειστικά με το τραγούδι ή με την υποκριτική;

Για κάποιο διάστημα ίσως. Το ότι συνυπάρχουν μαζί την δεδομένη στιγμή ,δεν σημαίνει πως θα ήθελα αναγκαστικά να είναι και πάντα έτσι. Σίγουρα ο συνδυασμός τους είναι κάτι που νιώθω πως με ολοκληρώνει.

7. Ποια τα μελλοντικά επαγγελματικά σας σχέδια;

Προς το παρόν έχουμε αρκετές παραστάσεις μπροστά μας και είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό . Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν έρθει η στιγμή των μελλοντικών σχεδίων θα ήθελα να γίνει με πολύ σκέψη και προβληματισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;