Σπουδαίες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο! (Λίστα)
Γυναίκες που με το έργο τους, και τη συνολική τους προσφορά στο κοινωνικό σύνολο άλλαξαν τον κόσμο προς το καλύτερο!

Γυναίκες πολιτικοί, φιλόσοφοι, ποιήτριες, συγγραφείς, επιστήμονες…

Γυναίκες που με το έργο τους, και τη συνολική τους προσφορά στο κοινωνικό σύνολο άλλαξαν τον κόσμο προς το καλύτερο!

Χωρίς εκείνες τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Δες εδώ τη λίστα με 10 από τις πιο σπουδαίες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο με το συνολικό τους έργο!

1. Η Μητέρα Τερέζα
Ήταν Αλβανίδα Καθολική μοναχή με σημαντικό φιλανθρωπικό έργο, από τα Σκόπια. Βοήθησε τους φτωχούς και τους αρρώστους σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα να αγιοποιηθεί από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ το 1997. Είναι κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης του 1979 για “τις εκστρατείες της σχετικά με την ενημέρωση για τη φτώχεια”.

2. Η Margaret Thatcher
Έχει περάσει στην ιστορία ως η “Σιδηρά κυρία”. Ως πολιτικός δίχασε με την εντυπωσιακή της πορεία στα πολιτικά δρώμενα της Αγγλίας.

3. H Έμελιν Πάνκχερστ
Ήταν μια Βρετανίδα “σκληροπυρηνική” σουφραζέτα, που αφιέρωσε τη ζωή της στην ανάδειξη και διεκδίκηση των δικαιωμάτων της γυναίκας. Χρησιμοποίησε όλες τις μορφές διαμαρτυρίας όπως: δημόσιες διαδηλώσεις,  χρήση βίας και απεργία πείνας. Πέθανε το 1928, 3 εβδομάδες πριν την έκδοση του νόμου, που κατοχύρωνε το δικαίωμα ψήφου για όλες τις γυναίκες, ηλικίας άνω των 21 ετών.

4. Η Ίντιρα Γκάντι
Διετέλεσε πρωθυπουργός της Ινδίας για 15 χρόνια. Ήταν κόρη του Τζαβαρχαλάλ Νεχρού, πρώτου πρωθυπουργού της Ινδίας και συναγωνιστή του Μαχάτμα Γκάντι στον αγώνα της ανεξαρτησίας. Κατέκτησε πολύ σύντομα τα ανώτατα αξιώματα της Ινδίας. Αμέσως μετά το θάνατο του πρωθυπουργού Σάστρι το 1966, ανέλαβε την αρχηγία του κόμματος και την πρωθυπουργία. Ξεχώρισε για τις πολιτικές της ικανότητες και τον δυναμισμό της εντός μιας παραδοσιακά πατριαρχικής κοινωνίας, όπου η θέση της γυναίκας ήταν στο σπίτι.

5. Η Μαρία Κιουρί
Ήταν η πρώτη γυναίκα που έγινε καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Η πρώτη γυναίκα που βραβεύτηκε με βραβείο Νόμπελ, και, μάλιστα, σε δύο διαφορετικές κατηγορίες. Κέρδισε το Νόμπελ Φυσικής για την έρευνά της στη ραδιενέργεια, και το Νόμπελ Χημείας. Στο έργο της συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία των πρώτων μηχανημάτων με ακτίνες Χ. Έγινε επίσης γνωστή και ως Μαντάμ Κιουρί.marie_curie1

Δες τη συνέχεια στο foititakos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 4 
 0 
 1 
 0