5 βασικά tips ασφάλειας στο online dating!

Online dating ασφάλεια

Αποφάσισες λοιπόν να εξερευνήσεις τον μαγευτικό κόσμο του online dating σε ένα από τα δεκάδες site ή application που υπάρχουν εκεί έξω.

Θα πρέπει όμως να σε προειδοποιήσω ότι εκεί έξω, όπως και παντού στη ζωή, υπάρχουν λαμόγια που θα προσπαθήσουν να σε εκμεταλλευτούν ή να σε κοροϊδέψουν γι’ αυτό καλό είναι να ακολουθήσεις τα βασικά βήματα που γράφω παρακάτω για να μην έχεις καμία δυσάρεστη έκπληξη.

Μη δίνετε ποτέ στοιχεία που μπορεί να αποκαλύψουν που μένετε.

Το “Που μένεις” είναι μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που μπορεί να σας κάνει κάποιος με τον οποίο μόλις γνωριστήκατε online, είναι όμως από τις ερωτήσεις που καλό είναι να την απαντάς πολύ γενικά. Προφανώς δεν πρέπει να δίνετε διεύθυνση κατοικίας αλλά καλό είναι να μη δίνετε και το σταθερό σας τηλέφωνο καθώς υπάρχει τρόπος μέσα από online και offline τηλεφωνικούς καταλόγους να σας βρουν εκεί.

Μη στέλνεις φωτογραφίες που δε θέλεις να βγουν στη φόρα.

Ακόμα και αν πιστεύεις ότι το άτομο που έχεις στην άλλη άκρη της οθόνης μπορείς να το εμπιστευτείς ή ότι “σιγά, μια φορά δεν πειράζει” ποτέ μη στείλεις φωτογραφίες που δε θα ήθελες να δεις δημόσια στο internet. Είναι πολύ εύκολο ακόμα κι αν τις διαγράψεις μετά να προλάβει κάποιος και να τις αποθηκεύσει στον υπολογιστή του και να τις χρησιμοποιήσει όπως  θέλει. Μοιράσου μόνο τις φωτογραφίες που θα ανέβαζες (αλλά δεν έχεις ανεβάσει) και στο προφίλ σου στο facebook.

Αποφύγετε τη χρήση προσωπικών στοιχείων στο προφίλ σας

Αν θέλετε να κρατήσετε την ανωνυμία σας online καλό είναι να αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το επίθετό σας ή άλλα στοιχεία όπως η ηλικία στο προφίλ σας (ειδικά στο username σας). Χρησιμοποιείστε κάτι πιο απλό όπως ένα nickname για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Αν κάποιος/α σου ζητήσει λεφτά, σε κοροϊδεύει!

Πες ότι μιλάς με κάποια (συνήθως οι απατεώνες χρησιμοποιούν γυναικεία προφίλ) και μετά την ωραία κουβέντα που έχετε η κοπέλα σου ζητά να μεταφερθείτε σε ένα άλλο site, πρόγραμμα κτλ το οποίο όμως είναι επί πληρωμή. Χωρίς δεύτερη σκέψη απομακρύνσου από το chat αυτό, ανέφερε τον χρήστη σε κάποιον υπεύθυνο και ποτέ, μα ποτέ μη δώσεις λεφτά σε κάποιον online που γνώρισες πριν από 10 λεπτά.

Κανόνισε ραντεβού σε δημόσιο χώρο

Σκοπός του online dating είναι να φτάσει κάποια στιγμή και offline γι’ αυτό όταν έρθει αυτή η ευλογημένη στιγμή φρόντισε να κανονίσεις το ραντεβού σου σε ένα δημόσιο μέρος. Μην αποδεχτείς πρόσκληση σε σπίτι ή κάποιον άλλο ιδιωτικό χώρο. Φρόντισε επίσης να έχεις έτοιμη δικαιολογία για να φύγεις (ή να έρθει να σε πάρει κάποιος) αν νιώσεις ανασφάλεια στο ραντεβού σου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
87 - 91
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΗΜ
48 - 37
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;