10ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»: Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Απριλίου 2015

photo02

Με τον 10o Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» να αποτελεί την κορυφαία αθλητική εκδήλωση στη Βόρεια Ελλάδα και ένα αθλητικό και κοινωνικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, η Οργανωτική Επιτροπή ετοιμάζεται να παρουσιάσει φέτος σημαντικά βήματα προόδου σε όλους τους τομείς της διοργάνωσης και ειδικά στην υποστήριξη των δρομέων.

Προς τούτο η Οργανωτική Επιτροπή του επετειακού Μαραθωνίου έχει προβεί σε συναντήσεις με τους Δημάρχους των περιοχών που διέρχεται η Μαραθώνια διαδρομή, καθώς επίσης και με αθλητικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν  στη στελέχωση των σταθμών εφοδιασμού. Παράλληλα, κατά μήκος της διαδρομής, θα υπάρχουν μουσικά σχήματα κρουστών και πνευστών οργάνων τα οποία θα υποστηρίζουν τους δρομείς, δίνοντας έναν ξεχωριστό τόνο και χρώμα στον αγώνα. 

photo03

Επίσης έχουν προγραμματιστεί παράλληλες αθλητικές εκδηλώσεις στις παραπάνω περιοχές, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι οποίες θα καταλήγουν στις παρυφές της Μαραθωνίου διαδρομής, ώστε τα παιδιά αφενός να παρακολουθούν την προσπάθεια των αθλητών και αφετέρου να τους εμψυχώνουν με τον ενθουσιασμό τους. 

Επιπρόσθετα η τεχνική επιτροπή έχει «χτενίσει» τη διαδρομή, μέτρο προς μέτρο, προκειμένου να καλυφθεί κάθε ατέλεια του οδοστρώματος σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και παράλληλα τοποθέτησε ήδη τα σημεία ώστε οι χιλιομετρικές ενδείξεις ανά χιλιόμετρο να είναι απολύτως ακριβείς, στοιχείο που βοηθά ιδιαίτερα την προσπάθεια των δρομέων.

Δεδομένης της μοναδικής αξίας αλλά και της αυθεντικότητας της διαδρομής του 10ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», η διοργάνωση ευελπιστεί με τα παραπάνω, αλλά και πλήθος άλλων πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων οι οποίες έχουν προκύψει από την εμπειρία των εννέα προηγούμενων διοργανώσεων, να παρέχει φέτος ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στους συμμετέχοντες, οι οποίες κρίνονται από τους ειδικούς εφάμιλλες των κορυφαίων διεθνών Μαραθωνίων.

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την υποχρέωση της μεταφοράς των Μαραθωνοδρόμων στο χώρο της αφετηρίας στην Πέλλα με λεωφορεία. Η ώρα αναχώρησης είναι προγραμματισμένη από τις 05:30 έως 06:00, από την παραλιακή οδό της Θεσσαλονίκης αμέσως μετά τον Λευκό Πύργο, μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο. Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της Εκκίνησης μια ώρα πριν την έναρξη του Αγώνα, δηλαδή στις 07.00.

Κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής υπάρχουν 15 σταθμοί υποστήριξης των δρομέων, αρχής γενομένης από το 5ο χλμ.

Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στους συμμετέχοντες όλων των Δρόμων, στην Εκκίνηση και τον Τερματισμό, καθώς και ανά 2,5χλμ. μετά το 5ο χλμ. για τους δρομείς του Μαραθωνίου.

Επίσης, ο σταθμός στο 37,5ο χλμ. και στο 40ο χλμ. (Δικαστήρια) θα υποστηρίζει με εμφιαλωμένο νερό και τους δρομείς του Αγώνα Δρόμου των 10.000μ.

Ισοτονικά ποτά στους σταθμούς: 10ο χλμ., 15ο χλμ., 20ο χλμ., 25ο χλμ., 30ο χλμ., 35ο χλμ. και 40ο χλμ.

Σφουγγάρια με νερό υπάρχουν στο 7,5ο χλμ., 12,5ο χλμ., 17,5ο χλμ., 22,5ο χλμ., 27,5ο χλμ., 32,5ο χλμ. και 37,5ο χλμ.

Μπανάνες διατίθενται στους σταθμούς: 15ο χλμ, 25ο χλμ και 35ο χλμ. και στον τερματισμό.

Ενεργειακό ρόφημα ( energy gel ) διατίθεται στο 20ο χλμ. και 30ο χλμ.

Στον τερματισμό διατίθενται ισοτονικά ποτά, ενεργειακές μπάρες και αθλητικά σκευάσματα αποκατάστασης για τους δρομείς του Μαραθωνίου.

Χημικές τουαλέτες υπάρχουν στην αφετηρία, σε όλους τους σταθμούς της διαδρομής και στον τερματισμό.

Ιατρική υποστήριξη υπάρχει στην αφετηρία, σε όλους τους σταθμούς της διαδρομής και στον τερματισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;