13 Φεβρουαρίου: Διεθνής Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού

Σήμερα, 13 Φεβρουαρίου είναι Διεθνής Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού.

Γι’ αυτό και ο σύλλογος οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», τα κέντρα πρόληψης για τον HIV «Checkpoint» και το ίδρυμα «Aids Healthcare Foundation» “γιορτάζουν” την ημέρα σε είκοσι πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο διανέμοντας δωρεάν 120.000 προφυλακτικά και έντυπο ενημερωτικό υλικό σε κεντρικά σημεία των πόλεων.
Για την ακρίβεια, η «Θετική Φωνή» σε συνεργασία με τοπικές οργανώσεις και φορείς στις πόλεις: Κόρινθο, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ιωάννινα, Ικαρία, Σάμο, Ρόδο, Κέρκυρα,Κιλκίς, Σέρρες, Κομοτηνή, Δράμα, Κοζάνη, Βόλο, Ρέθυμνο, Κεφαλλονιά και Κύπρο επιχειρούν να αναδείξουν τη σημασία της σεξουαλικής αγωγής και υγείας.

Η σεξουαλική αγωγή και υγεία, αποτελούν θέματα, που ειδικά στη χώρα μας περιβάλλονται συνήθως από ελλιπή ενημέρωση και διάφορα ταμπού.
Η πρωτοβουλία των παραπάνω φορέων να διανείμουν σήμερα 120.000 προφυλακτικά, γίνεται με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου, με έμφαση στους νέους, για τη σημασία της πρόληψης και της προφύλαξης ενάντια στο HIV/AIDS, στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μέσω της προώθησης της σωστής χρήσης των προφυλακτικών.

Καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, μάλιστα, εξειδικευμένες ομάδες των «Checkpoint» θα παρέχουν τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για τον HIV με τη μέθοδο «rapid test» (γρήγορο τεστ) στο ΤΕΙ Αθήνας, στο στέκι των ΜΚΟ «ΣυνΑθηνά» απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα γρήγορου, ανώνυμου και δωρεάν τεστ για τον HIV.

Ακόμη, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων)  με αφορμή την ημέρα, θα πραγματοποιήσει  παρεμβάσεις τόσο στις  13 όσο και στις 14 Φεβρουαρίου σε  σταθμούς του μετρό,  καθώς και Προγράμματα Δρόμου (street work) σε χώρους όπου συχνάζει η νεολαία. Αναλυτικότερα, ειδικοί του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. θα βρίσκονται στο Γκάζι, στους σταθμούς του μετρό στον Κεραμεικό και το Μοναστηράκι το πρωί, ενώ το βράδυ θα διεξαχθεί “Πρόγραμμα Δρόμου” σε στέκια της νεολαίας.

Να θυμάσαι ότι το σεξ είναι υγεία κι ευχαρίστηση, αλλά πάντα πρέπει να γίνεται υπεύθυνα, με προφυλάξεις! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;