Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Στερεότυπα τέρμα! (Singles &

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και γενικώς, είτε είσαι single, είτε είσαι σε σχέση, υπάρχουν κάποιες προσδοκίες – στερεότυπα που θεωρείται αναμενόμενο να τηρήσεις!
Ε! Λοιπόν, καιρός είναι, να δεις τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία!
Δες εδώ ποια είναι τα στερεότυπα που συνδέονται με τη Valentine’s day σε κάθε περίπτωση (single ή “σε σχέση”) και ποια είναι η “μαύρη αλήθεια” τελικά!

Version: “Σε σχέση”

Στερεότυπο 1: Πρέπει να βγείτε με το “je táime” ραντεβού και να κάνετε κάτι ρομαντικό (π.χ. φαγητό κάπου “καλά”, με ρομαντική ατμόσφαιρα, κεράκια κτλ.).

Η αλήθεια: Γιατί πρέπει αυτό να γίνει δηλαδή στις 14 Φεβρουαρίου μονάχα, και δεν μπορεί να γίνεται αν, και όποτε θέλει το ίδιο το ζευγάρι; Γιατί όλο αυτό το “πρεσάρισμα” και η απόδοση μεγάλης σημασίας στο ρομαντικό “theme” της ημέρας; Και αν κανένας από τους 2 δεν είναι ιδιαιτέρως ρομαντικός, γιατί πρέπει να κάνει χειρονομίες που απαιτούν “υπεράνθρωπη” προσπάθεια; Κατά βάση, οι άντρες παίρνουν την πρωτοβουλία να διαλέξουν το μέρος, και ακόμη κι αν δεν τους αρέσει το όλο concept της ημέρας, έχουν στο μυαλό τους ότι θα απογοητευτεί η κοπέλα αν δεν μπουν στη διαδικασία να γιορτάσουν τη Valentine’s day, οπότε η όλη έξοδος μετατρέπεται σε “καταναγκαστικά έργα”.

Στερεότυπο 2: Πρέπει να ανταλλάξετε δώρα.

Η αλήθεια: Οk, αυτό σαν διαδικασία είναι ευχάριστο, αλλά κρύβει και αυτό τις “παγίδες” του. Τύπου: Τι δώρο να του/της πάρω; Κάτι που να είναι συμβολικό και να κάνει επίκληση στο συναίσθημα, και να δείχνει πόσο “ρομαντική ψυχή” είσαι ή κάτι πρακτικό κι εύχρηστο; Ή αν διαλέξεις πρακτικό κι εύχρηστο δώρο θα θεωρηθεις “ψυχρός” ως άνθρωπος; Κι έπειτα είναι και το θέμα του budget. Πόσα χρήματα να διαθέσω για το δώρο; Στην τελική του Αγίου Βαλεντίνου είναι, δεν έχει και γιορτή/γενέθλια για να διαλέξω κάτι “grande”. Που με τι σειρά του κι αυτό, γεννά κι άλλο ένα ερώτημα. Κι αν διαλέξεις κάτι οικονομικό και ο άλλος σου πάρει κάτι κατά πολύ ακριβότερο, τι γίνεται; Δεν είναι λιγάκι ξεφτίλα; Κι ακολουθεί το: Κι αν δεν του αρέσει αυτό που θα του/ της πάρεις και σου “στήσει” καυγά ότι τόσο καιρό είστε μαζί, και παρόλα αυτά ακόμη να μάθεις τα γούστα του/της. Κι αν πάρεις δώρο εσώρουχο ή ρούχο, και κάνεις λάθος στο νούμερο, και παρεξηγηθεί γι’αυτό, και να καταλήξεις να τσακώνεσαι στο τέλος γιατί  δεν ασχολείσαι αρκετά μαζί του/της ώστε να ξέρεις τα σωστά νούμερα.

Στερεότυπο 3: Πρέπει να προβείτε σε “βαρύγδουπες” δηλώσεις αγάπης, πάθους και λατρείας.

Η αλήθεια: Εκδήλωση συναισθήματος “κατά παραγγελία” δηλαδή. Σαν να πρέπει να δηλώσεις κάτι, αναγκαστικά. Επειδή το κάνουν όλοι. Επειδή “πρέπει”. Επειδή αν δεν το κάνεις, υποδηλώνεις ότι δεν το νιώθεις κιόλας. Η αλήθεια είναι ότι, αν το νιώθεις, γιατί δικαίωμα σου είναι και να μην έχεις προλάβει ακόμη να το νιώσεις, στην περίπτωση που είστε μόλις λίγο καιρό μαζί, δεν πρέπει να καταπιέζεις τον εαυτό σου με κάτι τέτοια, για κανέναν Άγιο. Ούτε καν για τον Άγιο Βαλεντίνο. Plus τα προαναφερθέντα συναισθήματα καλό είναι να τα δείχνεις περισσότερο με τις πράξεις σου, και λιγότερο με λόγια. Κάποιες φορές, τα λόγια δεν μπορούν να αποδώσουν επαρκώς συναισθήματα όπως η αγάπη, ο έρωτας και το πάθος. Αντιθέτως, ενίοτε τα λόγια μπορεί και να υποσκελίσουν την πραγματική αξία και το βάθος τους.

Διάβασε τη συνέχεια, με τα άλλα 2 στερεότυπα για εκείνους που έχουν σχέση στο foititakos.gr

Version: “Είσαι single”

Στερεότυπο 1: Πρέπει να είσαι στεναχωρημένος ή να νιώθεις “μειονεκτικά” επειδή δεν είσαι ερωτευμένος, και δεν έχεις σχέση.

Η αλήθεια: Δεν πρέπει, ούτε για μία μέρα το χρόνο, να μην νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, ή να νιώθεις λίγος ή μόνος. Η μοναξιά δεν είναι αποκλειστικό “προνόμιο” των singles άλλωστε. Συχνά και άνθρωποι που έχουν σχέση νιώθουν μοναξιά, παρόλο που θεωρητικά -τουλάχιστον- έχουν σταθερό ερωτικό σύντροφο. Επίσης, δεν υπάρχει τίποτα το “μεμπτό” στο να είσαι single. Το σημαντικό είναι να κάνεις όλα όσα θες, και να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου!

Στερεότυπο 2: Η μία σου εναλλακτική, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, είναι να κάτσεις στο σπίτι σου και να “σαπίσεις” μόνος σου, τρώγοντας junk food, “μιζεριάζοντας” κάνοντας ανασκόπηση των προηγούμενων σου σχέσεων, και είτε βλέποντας ταινίες, είτε ακούγοντας -non stοp- καψουρο-τράγουδα.

Η αλήθεια: Αν θες να το εφαρμόσεις το παραπάνω σενάριο, ok, κάντο. Αλλά μην το κάνεις επειδή είναι αναμενόμενο. Ακόμη και αν σε στεναχωρεί το γεγονός ότι δεν έχεις σχέση αυτή την περίοδο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει πάθεις κατάθλιψη λόγω της ημέρας, και να απομονωθείς σπίτι σου.

Στερεότυπο 3: Η άλλη σου εναλλακτική είναι να βγεις με όσους από τους φίλους σου είναι επίσης single, και κατά προτίμηση του ιδίου φύλου για να “γκομενίσετε”, με αντίστοιχες παρέες singles του αντίθετου φύλου, που θα έχουν βγει ανήμερα για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Η αλήθεια: Και πάλι ισχύει, ότι άμα θες, ασφαλώς και το κάνεις το παραπάνω, αλλά αλήθεια; Ότι τι; Είσαι απεγνωσμένος και ψάχνεις άλλους απεγνωσμένους, για να μειωθεί η “απόγνωση”;

Διάβασε τη συνέχεια, με τα άλλα 3 στερεότυπα για εκείνους που είναι singles στο foititakos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;