Το Found.ation σε αριθμούς και η συμβολή του στο ελληνικό startup οικοσύστημα

foundation_infographic_english

 

Το Found.ation ξεκίνησε τη λειτουργία του ως ένας από τους πρώτους συνεργατικούς χώρους στην ΝΑ Ευρώπη και σταδιακά δημιούργησε ένα δυναμικό οικοσύστημα επιχειρηματικού και τεχνολογικού ταλέντου, που λειτουργεί πλέον ως βάση ανάπτυξης και εξέλιξης νέων ελληνικών τεχνολογικών startups. Σήμερα παρουσιάζει τον θετικό του απολογισμό από την έναρξη της δραστηριότητάς του, σε σχέση με τους στόχους που είχε θέσει για την ενίσχυση της νέας επιχειρηματικότητας και την κάλυψη των αναγκών μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.

85 συνολικά startups φιλοξενήθηκαν στους χώρους του, ενώ για τις επιχειρήσεις που έχουν αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις και το υποστηρικτικό φάσμα των υπηρεσιών που διαθέτει, έχουν εξασφαλιστεί από Έλληνες και ξένους επενδυτές χρηματοδοτικά κεφάλαια άνω των 2.5 εκατ. ευρώ. 8 από τις ομάδες ήταν αυτό-χρηματοδοτούμενες, 8 υποστηρίχθηκαν από VCs και 38 χρηματοδοτήθηκαν μέσα από τα προγράμματα επιχειρηματικής επιτάχυνσης. 35 νέες επιχειρηματικές ομάδες παρακολούθησαν τα προγράμματα επώασης και επιχειρηματικής επιτάχυνσης που προσφέρει με τη συμμετοχή του σε δυναμικούς συνεργατικούς σχηματισμούς. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένα Προγράμματα που καλύπτουν κάθε εξελικτικό στάδιο μιας νέας επιχειρηματικής προσπάθειας, από τη σύλληψη της ιδέας, μέχρι την τελική «πινελιά» σε μια ολοκληρωμένη πρόταση που μπορεί να παρουσιαστεί με αξιώσεις σε εν δυνάμει επενδυτές. Μερικές από τις εταιρείες που συνεργάστηκαν με το Found.ation είναι οι:  Sociallgreen, mist.io, TruckBird, Rocketgraph, Pollfish, captainwise, tizU, Filisia.

Με στόχο την ανάπτυξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων νέων ανθρώπων πάνω στο πεδίο της επιχειρηματικότητας αλλά και τη δικτύωσή τους για τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών προσπαθειών, το Found.ation έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 150 δωρεάν εκδηλώσεις, education classes, hackathons, workshops και ομιλίες διακεκριμένων ανθρώπων. Ενδεικτικά αναφέρονται τα: Wowzapp, Open Showcase, Designathon και οι ομιλίες των Henri Malosse και Sharon Brenner. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ένθερμη, με 4500 συμμετέχοντες σε συνολικά 700 ώρες events. Το δίκτυο των συνεργατών του Found.ation για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων του είναι ευρύ και σε αυτό συγκαταλέγονται εταιρείες όπως οι: Cosmote, Microsoft, Google και Mozilla. Ιδιαίτερα πολύτιμη και η συνεργασία των TEDxAthens, ΕΔΕΕ, Heineken, Logitech, eventora, Nespresso, Zootle και Moosend, για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των startups που φιλοξενούνται στο Found.ation αλλά και το ευρύτερο οικοσύστημα, καθώς και η συνεργασία με το «Μπορούμε», που αποτελεί μία από τις πιο αξιόλογες ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;