5 μαγαζιά για γλυκάκια να

Στην Αθήνα υπάρχει, μεν, υπερπληθώρα καταστημάτων που πωλούν και σερβίρουν γλυκά, αλλά δεν έχουν όλα την ίδια γκάμα, και σαφώς δεν είναι όλα εξίσου νόστιμα!
Τα παρακάτω καταστήματα αποτελούν προτάσεις για γλυκά “γουρουνιάσματα”. Γιατί αν είναι να την κάνεις “τη ρημάδα την αμαρτία” ας την ευχαριστηθείς κιόλας τουλάχιστον!  Για να μην μακρηγορώ περαιτέρω:

Δες εδώ τη λίστα: 

1.  Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή: για την ακρίβεια στην οδό Αισχύλου 3

Είναι καφέ-ζαχαροπλαστείο, με καρέκλες καφενείου και παραδοσιακή αισθητική στην διακόσμηση. Τα χειροποίητα γλυκά του είναι κόλαση! Παγωτό έχει μόνο καϊμάκι και είναι αριστούργημα! Μαστιχωτό, κρεμώδες και αρωματικό. Γλυκά έχει πολλά: κιουνεφέ, καζάν ντιπί, εκμέκ, σοκολατόπιτα με πορτοκάλι, ροδακινόπιτα, μπισκοτόπιτα, “το γλυκό της αγάπης”, ραβανί και άλλα πολλά! Μπορείς να διαλέξεις το γλυκό σου μόνο του, ή με παρέα παγωτό καϊμάκι (δεν βάζουν απλώς μια μπάλα, βάζουν μπόλικο από πάνω), ή αν έχεις πάει με το παρεάκι σου, μπορείτε να παραγγείλετε την πιατέλα γλυκών για τον αντίστοιχο αριθμό ατόμων (3, 4, 5 ατόμων), στην οποία επιλέγετε εσείς από τον κατάλογο ποια θα είναι τα γλυκά που θα τον γεμίσουν, και από πάνω θα βάλουν -κυριολεκτικά- ένα βουνό παγωτό καϊμάκι. Ενημερωτικά: στις μεγάλες παρέες που παίρνουν πιατέλα, συνήθως, τους βάζουν κι ένα γλυκάκι “δώρο”. Οι πιατέλες γλυκών είναι μια πρωτότυπη ιδέα βασισμένη στη λογική της ποικιλίας αλλά στη “γλυκιά” της version. Πάντα κερνάνε τους πελάτες κάποιο σφηνάκι ποτό, άλλες φορές είναι ρακόμελο, άλλες ποτό μαστίχα (αυτά τα ποτά υπάρχουν και στον κατάλογό τους φυσικά). Τόσο οι μερίδες γλυκών όσο και οι ποικιλίες είναι μεγάλες και χορταστικότατες! Και τα γλυκά νοστιμότατα. Για όσους δεν θέλουν να κάτσουν στο μαγαζί, μπορούν να αγοράσουν σε κουτάκι τα γλυκά τους και φυσικά και παγωτό “to go”!

Δες εδώ photos:

 

2. Κρίνος: Στην οδό Αιόλου 87

Το μαγαζί είναι “oldie but goodie”! Έχει την αισθητική ενός πολύ μεγάλου καφενείου με τα στρογγυλά μαρμάρινα τραπεζάκια του. Μαζεύει κόσμο όλων των ηλικιών, που είτε θα αγοράσει κάτι “to go”, είτε θα διαλέξει κάτι από το self service, και θα το πάρει σε ξύλινο δίσκο για να το απολαύσει στο μαγαζί. Από γλυκά έχει εξαιρετικούς στρογγυλούς, με τρύπα στη μέση, λουκουμάδες – είτε με μέλι και κανέλα, είτε με σοκολάτα- που σερβίρονται σε μεταλλικό πιατάκι, για τους οποίους και φημίζεται, καθώς και παγωτό μηχανής με επιλογές: κρέμα, σοκολάτα και ανάμεικτο σε χωνάκι ή κυπελλάκι. Αν πρόκειται να φας εκεί το παγωτό σου, και δεν θες χωνάκι, στο σερβίρουν επίσης σε μεταλλικό μπολ. Επίσης ανάμεσα στις διάφορες επιλογές σε σφολιάτες γλυκές και αλμυρές που παρέχει, φημίζεται για την μπουγάτσα βουτύρου του. Ασφαλώς και θα βρεις εκεί και όλες τις απαιτούμενες επιλογές σε ροφήματα και καφεδάκια. Γλυκές απολαύσεις σε ένα μαγαζί που θυμίζει έντονα την παλιά καλή Αθήνα!

Δες εδώ photos:

 

Διάβασε τη συνέχεια στο foititakos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;