Αποτελέσματα Εκλογές 2015 - Liveblogging

neolaia-ekloges-2015-share

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα.

Δείτε αναλυτικά:

02:08. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προανήγγειλε το Mega

01:16. Αποτελέσματα Εκλογές 2015 – Ποιοι εκλέγονται ως βουλευτές επικρατείας

01:00. Αποτελέσματα Εκλογές 2015: Που κέρδισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ!

00:20. Ο Βασίλης Λεβέντης μέσω της επίσημης σελίδας του στο facebook:

23:57. Αύριο ή μεθαύριο η συνάντηση Θεοδωράκη με Τσίπρα.

23:45. Σ. Θεοδωράκης: Σήμερα το Ποτάμι είναι η τρίτη δημοκρατική δύναμη της κοινωνίας. Κατορθώσαμε το ακατόρθωτο. Να είμαστε στη Βουλή με 16 βουλευτές. Δύναμη μας, οι εθελοντές μας σε όλη την Ελλάδα. Η νίκη είναι δική τους

23:33. Α. Τσίπρας: “Δεν θα υπάρξει αμοιβαία καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη, αλλά ούτε υποταγή. Έχουμε σχέδιο βασισμένο στην αλληλεγγύη και στην υπευθυνότητα. Προτεραιότητα μας η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας στην πατρίδα μας. Θα προωθήσουμε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις παντού. Προτεραιότητα μας να αποκτήσει η χώρα και ο λαός, τη χαμένη μας αξιοπρέπεια. Ξανακερδίζουμε την ελπίδα, την αισιοδοξία και το χαμόγελο”

23:15. Δ, Κουτσούμπας: “Θέλουμε να χαιρετήσουμε όσους για πρώτη φορά ψήφισαν ΚΚΕ, εκτιμώντας τη σταθερότητα και την ανιδιοτέλεια του κόμματος μας. Ο λαός αποδοκίμασε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το αποτέλεσμα εκφράζει όμως την απατηλή ελπίδα πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακολουθήσει φιλολαϊκή πολιτική”

23:07. Π. Καμμένος: Ο λαός ανέδειξε μία νέα κοινωνική και κατ’ επέκταση πολιτική πραγματικότητα. Οι ΑΝ.ΕΛ. είναι το αναγκαίο καλό για τους Έλληνες για να ποτίσει ξανά η ελπίδα και να επιστρέψει το χαμόγελο.Οι επόμενες μέρες θα είναι η αρχή ενός νέου, αλλά ελληνικού δρόμου στην Ευρώπη. Ήρθε η ώρα να ενωθούμε.

23:01. Δείτε live εικόνα από τα Προπύλαια.

22:51. Σαμαράς: Κάναμε λάθη. Έχω όμως ήσυχη τη συνείδησή μου.

22:45. Δηλώσεις Σαμαρά live

22:29. Συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά στον κ. Τσίπρα.

22:22. Βενιζέλος: Συγχαίρω τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Στην εποχή μας απαιτείται κοινωνική συναίνεση. Το αποτελέσματα του ΠΑΣΟΚ δεν μας ικανοποιεί. Ο Γιώργος Παπανδρέου ευθύνεται που η Χρυσή Αυγή πήρε την τρίτη θέση.

21:48. Το twitter ξεσπάθωσε με το #εκλογές2015 (Updated)

21:47. Εκλογές 2015: LIVE εικόνα από τη Νέα Δημοκρατία στη Συγγρού

21: 37.  Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι:

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

«Η θέση μας, την οποία υποστηρίξαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του προεκλογικού μας αγώνα, παραμένει ισχυρή»

21:31. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα εκτίμηση της Singular Logic  από τα 2871 εκλογικά τμήματα:

Screen Shot 2015-01-25 at 9.30.25 PM

Screen Shot 2015-01-25 at 9.32.39 PM

  • 7 κόμματα στη βουλή
  • Μένει εκτός βουλής το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τις 150 έδρες η οποίες ενδέχεται να γίνουν είτε 149 είτε 151

21:13. Από τη Γαύδο το πρώτο τελικό αποτέλεσμα: 59,62% για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

21:09. Γ. Παπανδρέου:

Η απόφαση του ελληνικού λαού να γίνει σεβαστή εντός και εκτός Ελλάδας. Κανένα κόμμα, ακόμα και αυτοδύναμο, δεν μπορεί στις σημερινές συνθήκες μόνο του. Το έργο, χρειάζεται πολλές πλάτες για να μην μπει η Ελλάδα σε νέες περιπέτειες. Χρειαζόμαστε σχέδιο με προοδευτικές αλλαγές”

21:05. Στην Κουμουνδούρου έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας.

20:54. 2,6% το ΚΙΝΗΜΑ, 1,9% ο Βασίλης Λεβέντης. 1,7% η Τελεία του Απ. Γκλέτσου.

20:44. 1.5 με 1.7 ο Βασίλης Λεβέντης!

20:42. Κοντά στο 2% το κόμμα Τελεία του Απόστολου Γκλέτσου!

20:38. Σας υπενθυμίζουμε τα ποσοστά που χρειάζονται για να εξασφαλίσει αυτοδυναμία το πρώτο κόμμα, ανάλογα τις περιπτώσεις.

20:37. Από 148 μέχρι 154 οι έδρες για τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το τελικό exit poll

20:26. Το πρόγραμμα, στο οποίο είχε συμφωνήσει στο Eurogroup ο κ. Χαρδούβελης, ως εκπρόσωπος του κ. Σαμαρά, είναι πλέον νεκρό» δήλωσε o Γιάννης Μηλιός,

20:15. “Σε πλήρη λειτουργία η ελεύθερη ΕΡΤ ertopen, αφού αυτή την ώρα τα γραφεία και το στούντιο σφύζουν από κόσμο, που εργάζεται για τις ανάγκες της βραδιάς. Από το μεσημέρι κλούβα της αστυνομίας έχει παρκάρει στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής”, μεταδίδει η ERT Open.

19:50. Λοβέρδος: Σύντομα συνέδριο με συζήτηση για ηγεσία.

19:41. Reuters: «Το αριστερό κόμμα – εχθρός της λιτότητας κερδίζει με διαφορά»

19:38. Στο νοσοκομείο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά δεν συντρέχει κίνδυνος για την υγεία του.

19:26. Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν Πράσινοι/ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ.

19:15. Στη Συγγρού ο Σαμαράς. Περιμένουμε αντίδραση Τσίπρα.

19:00. Μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάχη για το ΚΙΔΗΣΟ σύμφωνα με τα exit polls.

18:00. Νέα φωτογραφία από το περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ neolaia.gr.

περίπτερο-σύριζα-πλατεια-κλαυθμώνος.JPG

17:35. Πλατεία Κλαυθμώνος τώρα στο Περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ neolaia.gr.

17:15. Πληροφορίες από tempo24.gr: Μηνύσεις μεταξύ υποψηφίων της ΝΔ, στην Αχαΐα για τα sms, καθώς στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα της Πάτρας ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος, προκειμένου να καταθέσει αναφορά κατά του συνυποψηφίου του Ανδρέα Κατσανιώτη, αφού όπως υποστηρίζει ο δεύτερος παραβίασε κανόνες της εκλογικής νομοθεσίας.

Πιθανόν τον ίδιο δρόμο να ακολουθήσει και ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να αναφέρει κ. Νταβλούρος, ο κ. Κατσανιώτης έχει αποστείλει σε ψηφοφόρους σήμερα Κυριακή μηνύματα sms με περιεχόμενο που αφορά στην υποψηφιότητά του.

17:10. Οι #ekloges2015 στο Τwitter!

16:59. Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τα exit polls:

«Τις τελευταίες ώρες, σε ιστολόγια αναρτώνται δήθεν στοιχεία που υποστηρίζουν ότι προέρχονται από τα exit polls, κάτι που απαγορεύεται ρητά από το νόμο.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή αθλιότητα που στόχο έχει να ποδηγετήσει τη βούληση του εκλογικού σώματος.
Καλούμε τους αρμοδίους να παρέμβουν άμεσα».

16.30. Στο εκλογικό τμήμα της Στυλίδας, όπου ψηφίζει βρέθηκε από νωρίς ο Απόστολος Γκλέτσος. Ο πρόεδρος του νέου κόμματος “Τελεία” έριξε την ψήφο του στην κάλπη και ενημερώθηκε για το αν κυλά κανονικά η διαδικασία των εκλογών.

15:30. Επίθεση από 10 άτομα, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής, δέχθηκαν πέντε στελέχη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ έξω από το 5ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη.

Από την επίθεση δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ενώ η αστυνομία, μετά από έρευνα, προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

14:40. Πρώτο θέμα στις γερμανικές εφημερίδες οι ελληνικές εκλογές με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt παρουσιάζει εν συντομία βασικές πτυχές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον τίτλο «Θα καταψηφίσει η Ελλάδα την Ευρώπη;». Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «σήμερα η Αθήνα ψηφίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φαβορί. Το πρόγραμμα της Αριστεράς ακούγεται καλό. Κατώτατος μισθός, περισσότερες κοινωνικές παροχές και πολεμικές επανορθώσεις από τη Γερμανία. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει τα πάντα, ο ρεαλισμός δεν παίζει κανέναν ρόλο».

14:00. Ένα το exit poll για όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, εκτός του ΣΚΑΪ, που θα έχει το δικό του. Δείτε αναλυτικά το τηλεοπτικό πρόγραμμα

13:41. Ψήφισε και ο Πάνος Καμμένος, που δήλωσε: “Σήμερα από εδώ, από τη Νίσυρο, από τα Δωδεκάνησα, από τα Νικιά, στέλνουμε ένα μήνυμα ελπίδας. Είναι μια μέρα Δημοκρατίας, μια μέρα σημαδιακή για την ιστορία της Ελλάδας. Μια μέρα που ο ελληνικός λαός αποφασίζει την επαναπόκτηση της εθνικής κυριαρχίας, τη Δημοκρατία και την αποκατάσταση του Συντάγματος. Δεν υπάρχει πια μια Ελλάδα που θα διοικείται με e-mail.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υποσχεθήκαμε ότι θα είμαστε ρυθμιστές και είμαστε. Από αύριο θα είμαστε οι εγγυητές για μια πορεία της χώρας, όπου οι όλοι οι Έλληνες θα είμαστε ενωμένοι. Τελείωσαν η τρομοκρατία και οι θεωρίες των δύο άκρων. Αγκαλιασμένοι οι Έλληνες θα ενώσουμε τις ψυχές μας, τις δυνάμεις μας και θα υπερασπιστούμε το έθνος μας. Όταν απελευθερωθούμε έχουμε τη δυνατότητα να ξανατσακωθούμε”.

13:10. Αυξάνεται σιγά σιγά η προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα.

12:47. Ψήφισε πριν από λίγο ο Κάρολος Παπούλιας, δηλώνοντας: Τα χρόνια που έρχονται θα είναι με προβλήματα

12:23. Άγνωστος χτύπησε εκπρόσωπο της ΧΑ σε εκλογικό τμήμα στην Καλλίπολη. Γίνονται έρευνες στη γύρω περιοχή για τον εντοπισμό του.

12:09. Η διαδικασία συνεχίζεται χωρίς απρόοπτα.

12:08. Άνοιξαν λίγο μετά τις 11:15 σήμερα το πρωί, τα εκλογικά τμήματα στις κοινότητες της ορεινής Ναυπακτίας, Γρηγόρι και Ελατόβρυση οι οποίες ήταν αποκλεισμένες, λόγω του χιονιού που υπήρχε στο οδικό δίκτυο.

11:45. Στο 4ο Λύκειο Καλλιθέας, όπου παλιά βρίσκονταν οι φυλακές στις οποίες ήταν κρατούμενος ο Νίκος Μπελογιάννης, ψήφισε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

11:30. Υποδοχή ήρωα στον Αλέξη Τσίπρα

11:25.Ψήφισε και ο Γιώργος Παπανδρέου που δήλωσε:

“Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, να αλλάξουν την Ελλάδα και να την απαλλάξουμε από βάρη και κατεστημένο που μας κρατά εξαρτημένους. Αρκεί εμείς οι Έλληνες να φτιάξουμε το δικό μας ελληνικό σχέδιο για βαθειές αλλαγές. Αρκεί η διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους και το ελληνικό σχέδιο να έχει και την υπογραφή του ελληνικού λαού, άμεσα και με δημοψήφισμα. το Κίνημα αυτό πρεσβεύει και στην ελληνική Βουλή αυτό εγγυάται”

11:06. Απίστευτο περιστατικό με ψηφοφόρο να φιλάει το χέρι του Βενιζέλου πριν μπει στο εκλογικό κέντρο όπου ψηφίζει:

10:35. Σας υπενθυμίζουμε τα ποσοστά που χρειάζονται για να εξασφαλίσει αυτοδυναμία το πρώτο κόμμα, ανάλογα τις περιπτώσεις.

10:20. Ψήφισε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλώνοντας “Ελπίζω το αποτέλεσμα των εκλογών, να οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον”

09:46 Στη Νίσυρο ο Πάνος Καμμένος

09:45. Στο Περιστέρι ψήφισαν οι κ.κ. Κουβέλης και Χρυσόγελος

09:23Στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων άσκησε λίγο μετά τις 09:00 το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η χώρα απ’ ότι φαίνεται αποφασίζει να αλλάξει το πρώτο κόμμα, να τιμωρήσει αυτούς που την έφεραν σε αυτή την κατάσταση», σημείωσε σε δήλωσή του και πρόσθεσε πως έχουμε τη «μεγάλη ευκαιρία αυτή η αλλαγή να γίνει στη σωστή κατεύθυνση

«Να μην μπούμε σε περιπέτειες, να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τίποτα», συμπλήρωσε.

09:16. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται περίπου στις 10:30 σε δημοτικό σχολείο στην Κυψέλη, για να ασκήσει με την σειρά του το εκλογικό του δικαίωμα

09:15. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ψήφισε λίγο μετά τις 08:00 το πρωί στην Πύλο, ενώ λίγο νωρίτερα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Θεσσαλονίκη και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

09:06. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα άνοιξαν οι κάλπες

Σημαντικές πληροφορίες:

Καλημέρα, μαζί θα παρακολουθήσουμε όλη την εκλογική διαδικασία και τα αποτελέσματα για τις βουλευτικές εκλογές 2015.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ.

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται στις 21.30.

Το εκλογικό σώμα ανέρχεται σε 9.808.760 εκλογείς που θα κληθούν να ψηφίσουν σε 19.449 εκλογικά τμήματα.

Μεταξύ αυτών, οι 99.007 είναι ετεροδημότες που θα μπορέσουν να ψηφίσουν σε 290 εκλογικά τμήματα, 178 εκ των οποίων θα λειτουργούν στην Περιφέρεια Αττικής.

Σημαντικά άρθρα που πρέπει να δεις πριν πας να ψηφίσεις

Πού ψηφίζω; Βρες το εκλογικό σου κέντρο μέσω Ίντερνετ και μέσω τηλεφώνου

Το τηλέφωνο για να μάθεις που μπορείς να ψηφίσεις, είναι το 2131361500.

Οι ώρες εξυπηρέτησης είναι από Δευτέρα έως Σάββατο τις ώρες από 09:00 έως και 19:00 ενώ την Κυριακή μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν από τις 07:00 έως τις 19:00.

  1. Πως μπορώ να ψηφίσω αν δεν έχω ταυτότητα επάνω μου;
  2. Πως ψηφίζω στις εκλογές 2015;
  3. Τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων για τις εκλογές 2015!

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;