The Guardian: Οι καλύτερες ταινίες του 2014

under-the-skin-poster

Κάθε χρόνο η Αγγλική Guardian φτιάχνει μια λίστα με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάρα πολλές ταινίες μεταξύ τους και μια Ελληνική ταινία έχουν βρεθεί στις κορυφαίες επιλογές της εφημερίδας.

Πιο αναλυτικά, θυμόμαστε τις «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου η οποία βρέθηκε στην 9η θέση.

Πάμε να δούμε την φετινή λίστα:

10. Mr Turner

Η ζωή του Mr Turner είναι ένα κινηματογραφικό αριστούργημα το οποίο βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Timothy Spall, Paul Jesson, Dorothy Atkinson.

9. The Lego Movie

“Η ταινία LEGO” είναι η πρώτη μεγάλου μήκους LEGO-περιπέτεια, από την Warner Bros. Pictures και τη Village Roadshow Pictures. Ο «Έμμετ» (Κρις Πρατ), ένας κλασικός χαρακτήρας LEGO, θα θεωρηθεί κατά λάθος ως ο “άνθρωπος-κλειδί» για τη σωτηρία του κόσμου με αποστολή να σταματήσει έναν τύραννο.

Αυτό όμως είναι ένα ταξίδι για το οποίο ο Έμμετ και η παρέα του είναι – το μαντέψατε σωστά – εντελώς απροετοίμαστοι! Πολύ όμως απροετοίμαστοι! Τρομερά απροετοίμαστοι! Απροετοίμαστοι όσο δεν πάει άλλο!

8. Ida

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της νεαρής Άννας, η οποία ετοιμάζεται να γίνει καλόγρια. Η συνάντηση με την αδελφή της μητέρας της την βοηθάει να ανακαλύψει για πρώτη φορά την πραγματική της ταυτότητα.

Η ταινία του Πολωνού σκηνοθέτη Πάβελ Παβλικόφσκι ετοιμάζεται τώρα να διεκδικήσει το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία σάρωσε στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου!

7.Two Days, One Night

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Catherine Salée με την ταινία να περιγράφει την προσπάθεια μιας γυναίκας να αντεπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες και τον αγώνα που χρειάζεται για να κρατήσει την δουλειά της.

6. 12 Years a Slave

Ένας ελεύθερος μαύρος, ζούσε στη Νέα Υόρκη μέχρι τη στιγμή που ξαφνικά απήχθη και πουλήθηκε ως σκλάβος. Ο Σόλομον που βρέθηκε αντιμέτωπος με την σκληρότητα αλλά ταυτόχρονα και την καλοσύνη του ιδιοκτήτη του, αγωνίστηκε για να παραμείνει ζωντανός και να διατηρήσει όση αξιοπρέπειά του είχε μείνει.

5. Nightcrawler

Ένας δημοσιογράφος θα γίνει ήρωας της δικιάς του ιστορίας προσπαθώντας να καλύψει δημοσιογραφικά τον υπόκοσμο του Λος Άντζελες. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Bill Paxton.

4. Inside Llewyn Davis

Η νέα ταινία των αδερφών Κοέν, βασισμένη στο βιβλίο «The Mayor of MacDougal Street», τη βιογραφία του μουσικού Ντέιβ Βαν Ρονκ ο χαρακτήρας του οποίου δεν ταίριαζε στον κόσμο της τότε μουσικής. καταγράφει τη ζωή του κάπως μπερδεμένου, αυτοκαταστροφικού πρωταγωνιστή. Με καλογραμμένο σενάριο, ωραία μουσική και τραγούδια (που τραγουδούν οι ίδιοι οι ηθοποιοί), με πολύ χιούμορ και εξαιρετικές ερμηνείες (από ένα καστ που περιλαμβάνει τους Όσκαρ Άιζακ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Μάρεϊ Εϊμπραχαμ και Τζον Γκούντμαν), οι Κοέν έφτιαξαν μια απολαυστική ταινία.

3. Leviathan

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Elena Lyadova, Vladimir Vdovichenkov, Roman Madyanov. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία βρέθηκε μέσα σε κορυφαίες επιλογές όπως αυτή των New York Times.

2. Boyhood

Η ταινία του Richard Linklater βρέθηκε υποψήφια στα μεγαλύτερα φεστιβάλ κινηματογράφου με τους κριτικούς να την αποθεώνουν.

1. Under the Skin

Η Σκάρλετ Γιόχανσον, μελαχρινή αυτή τη φορά, υποδύεται ένα εξωγήινο πλάσμα , το οποίο κατεβαίνει στη Γη με τη μορφή μιας γοητευτικής και αισθησιακής γυναίκας.

Με φόντο τους απομονωμένους αυτοκινητόδρομους της Σκωτίας, μoναδικός της στόχος είναι να “ψαρεύει” ανυποψίαστους άνδρες που κάνουν auto-stop και να τους μεταφέρει στον πλανήτη της, όπου το ανθρώπινο κρέας θεωρείται λιχουδιά!

Σύντομα όμως, αρχίζει να δένεται συναισθηματικά με τους γήινους, κάτι το οποίο θα τη φέρει σε σύγκρουση με το είδος της. Λίγο road movie, λίγο επιστημονικής φαντασίας και λίγο… αληθινή, πρόκειται για μια ταινία που μας δείχνει πως θα βλέπαμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός εξωγήινου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;