Δημοσθένης Μπάρμπας: Πώς με βοήθησε η συμμετοχή μου στο CU Restart Up!

2

O Δημοσθένης Μπάρμπας άρχισε να σχεδιάζει φτιάχνοντας τους δικούς του φανταστικούς χαρακτήρες, στην αρχή με καθαρά, γεωμετρικά σχήματα και όσο πέρναγε ο καιρός και αποκτούσε άνεση σχεδιαστικά, αποτύπωνε τις εικόνες που έβλεπε με πιο ρεαλιστικό τρόπο στο χαρτί. Η δουλειά του είχε απήχηση στους φίλους και έτσι άρχισε να σχεδιάζει σε μπλούζες. Ένα σχεδιαστικό kit, δώρο γενεθλίων, ήταν η αφορμή να ασχοληθεί πιο συστηματικά και αργότερα ένα ταξίδι στην Αμερική του έδωσε την ενέργεια να κυνηγήσει αυτό που πραγματικά ήθελε. Τότε ήταν που είδε τον διαγωνισμό CU Restart Up @Ρομάντσο και έλαβε μέρος με τη συμμετοχή “Η Μέρα πριν τη Δευτέρα”, ένα φωτορομάντζο με στοιχεία κόμικ

1. Καλησπέρα, ποιος είσαι και σε τι project δουλεύεις;

Καλησπέρα , ονομάζομαι Δημοσθένης Μπάρμπας κατάγομαι από τα Ιωάννινα και σπουδάζω στο πολυτεχνείο της Αθήνας από το 2009. Παράλληλα με τις σπουδές μου ασχολούμαι με την εικονογράφηση χρησιμοποιώντας κυρίως πενάκια και νερομπογιές. Αυτή την περίοδο της ζωής μου θα με βρεις πολύ συχνά στο Ρομάντσο να ζωγραφίζω πάνω σε οτιδήποτε φοριέται. Πιο συγκεκριμένα μέσω της επωνυμίας Αἱρῶ που δημιούργησα πριν ενάμισι χρόνο ζωγραφίζω δικά μου σχέδια πάνω σε ύφασμα . Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι τα σχέδια βασίζονται πάντα στο άτομο για το οποίο προορίζεται το ρούχο. Δηλαδή είτε σχετίζονται στην προσωπικότητά του είτε στα ενδιαφέροντά του. Σένα βαθμό θυμίζει τη διαδικασία του τατουάζ, μόνο που στην περίπτωσή μου ο πελάτης το φοράει και το πλένει. Τα σχέδια μεταφέρονται στο ύφασμα αποκλειστικά με το χέρι δηλαδή με πενάκι και πινέλο χρησιμοποιώντας χρώματα ειδικά για υφάσματα. Ενώ κάθε δημιουργία είναι μοναδική.

2. Πριν το CU RestartUp @Ρομάντσο γνώριζες το Ρομάντσο ή κάποια απ τα άλλα παιδιά που έχουν γραφείο στη θερμοκοιτίδα;

Πριν τον διαγωνισμό δεν γνώριζα καν την ύπαρξη του ρομάντσο , βέβαια ο ίδιος ο χώρος βρισκόταν κατά τη διάρκεια του πιλοτικού του χρόνου (ήμουν νικητής του πρώτου γύρου του CU RestartUp @Ρομάντσο).

Βέβαια από την πρώτη στιγμή που μπήκα μέσα ένιωσα το κλίμα και την προοπτική μια τέτοιου είδους «στέγης». Μετά από ένα χρόνο στο Ρομάντσο πλέον μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι τα άτομα τα οποία όχι μόνο εργάζονται αλλά και κυκλοφορούν είναι απολύτως δραστήρια και ενδιαφέροντα. Κάθε μέρα συμβαίνει και κάτι καινούριο , συνεχώς γνωρίζεις άτομα και αλληλεπιδράς.

3. Ποιές είναι οι φιλοδοξίες σου για το project σου;

Στη αρχή όταν πρωτομπήκα στο ρομάντσο οι φιλοδοξίες μου ήταν αρκετά συγκεχυμένες. Πλέον κάπως πιο ώριμος επαγγελματικά θέλω να διατηρήσω τη φιλοσοφία του Αἱρῶ ανέπαφη, υποστηρίζοντας ότι αυτό το οποίο προσφέρω δεν είναι καλλωπισμένος ρουχισμός αλλά wearable art (δυστυχώς στα αγγλικά μπορεί να εκφραστεί καλύτερα). Δεν στοχεύω στην μαζική παραγωγή, προτιμώ τους λίγους αλλά συνειδητοποιημένους πελάτες.

Σε δεύτερη βάση βρίσκεται στο μυαλό μου η δημιουργία ενός e-shop, ενώ παραμένω δραστήριος σε ότι κινείται γύρω από την εικονογράφηση.

4. Πώς βλέπεις γενικότερα τα πράγματα στην Ελλάδα; Είσαι από αυτούς που έχουν αποφασίσει αν μένουν ή φεύγουν;

Προσωπικά αυτή τη στιγμή η Ελληνική πραγματικότητα είναι πολύ ρευστή , κάτι το οποίο δε σου επιτρέπει να κάνεις εύκολα μακροπρόθεσμα πλάνα. Αυτό που εγώ θα ήθελα είναι να γίνω πολίτης του κόσμου με βάση την Ελλάδα. Να μαζεύω πληροφορίες από οποιοδήποτε περιβάλλον και να τις αναδομώ στη βάση μου( κατά προτίμηση την Ελλάδα, πιο συγκεκριμένα στην επαρχία ).

5. Πως σε βοήθησε ο χώρος στο Ρομάντσο;

Εκτός από το προφανές πλεονέκτημα του να έχω τον προσωπικό μου χώρο και τις άνεσης ενός γραφείου, θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι τα άτομα που απαρτίζουν το Ρομάντσο. Ανά πάσα στιγμή μπορείς να έχεις τη γνώμη ενός ειδικού, ή ακόμη και την επιρροή πολλών δημιουργικών ανθρώπων .Έχει αρχίσει ήδη να γίνεται εμφανής η αλληλεπίδραση των μελλών και αυτό φαίνεται σε επαγγελματικό βαθμό, μέσω των συνεργασιών τους. Πέραν τούτου οι συνεχείς εκδηλώσεις και εκθέσεις αν μη τι άλλο δε μπορούν να σε αφήσουν ανεπηρέαστο.

6. Κλείνοντας. Ποια είναι η συμβουλή που δίνεις στα παιδιά που διαβάζουν τη συνέντευξή σου, βάση της εμπειρίας που έχεις ζήσει μέχρι στιγμής;

Δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Εμένα βοήθησε το γεγονός ότι ζωγράφιζα και έκανα αυτό που ήθελα ανεξάρτητα εάν είχε αντίκρισμα ή όχι, προσπαθούσα συνεχώς να βρίσκομαι εν κινήσει. Θεωρώ ότι αυτά τα δύο χαρακτηριστικά με βοήθησαν, δε γνωρίζω όμως εάν είναι εποικοδομητικά για όλους.

Ο διαγωνισμός CU RestartUp @Ρομάντσο διοργανώνει τον 3ο γύρο του και καλεί νέους δημιουργούς να διεκδικήσουν δωρεάν επαγγελματική στέγαση για 8 μήνες στη θερμοκοιτίδα δημιουργικών επιχειρήσεων του Ρομάντσο, για να κάνουν το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας τους. Πληροφορίες για το διαγωνισμό και δήλωση συμμετοχής στο www.vodafonecu.gr/restartup

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;