«ΟΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΕΣ» μιά ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη από την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 στους Κινηματογράφους

thesentimentalists_postersmall

Η ταινία, μετά από την επιτυχημένη παγκόσμια πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα του 36ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Μόσχας στην Ρωσία τον Ιουνιου ταξίδεψε στο διεθνές αναγνωρισμένο φεστιβάλ Raindance στην καρδιά του Λονδίνου , στο Φεστιβάλ του Montpellier, στο Griechische Filmwoche στο Μόναχο.ενώ το Δεκέμβριο έχουν προγραμματιστεί 2 προβολές στην Ινδία και συκεκριμέν στο DelhiFilm Festival και στο Chennai Film Festival.

Ο κόσμος των “Αισθηματιών” μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει απο θραύσματα και αναμνήσεις του κλασικού αμερικάνικου φιλμ νουάρ,που έχουν βρει ιδανικά τη θέση τους στα χρώματα,τη γεωγραφία και την ιδιοσυγκρασία του σύγχρονου αθηναικού τοπίου.

Ένας μεσήλικας αστός, υπεράνω πάσης υποψίας, με το παρατσούκλι ο “Δάσκαλος” (Τάκης Μόσχος) ζει απομονωμένος στην παραθαλάσσια έπαυλη του μαζί με την έφηβη κόρη του (Ηλιάνα Μαυρομάτη).

Στη πραγματικότητα, είναι ένας αρχαιοκάπηλος τοκογλύφος που διακινεί τα κλοπιμαία του μέσα σε νεκροφόρες που διασχίζουν την Αθήνα. Τις βρωμοδουλειές του έχουν αναλάβει δύο νεαροί: o Eρμής (Δημήτρης Λάλος) και ο Γιάννης (Χάρης Φραγκούλης). Έκαστος διαπράττει από ένα μοιραίο λάθος.

Ο μεν Ερμής ερωτεύεται την έφηβη κόρη του Δασκάλου, ο δε Γιάννης παθιάζεται με μία πόρνη (Ευτυχία Γιακουμή). Αμφότεροι, ως Αισθηματίες, πρέπει να βγουν από την μέση…

Συντελεστές: Σενάριο/Σκηνοθεσία: Νίκος Τριανταφυλλίδης

Διανομή: Τάκης Μόσχος, Δημήτρης Λάλος, Χάρης Φραγκούλης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ευτυχία Γιακουμή, Αθηνά Παππά, Αντώνης Σπίνουλας, Κώστας Ξυκομηνός, Ρένος Χαραλαμπίδης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Blaine L. Reninger, Στάθης Σταμουλακάτος, Ιωάννα Μπακαλάκου και ο Λευτέρης Μυτιληναίος. Βοηθοι Σκηνοθέτη: Γιώργος Κολυράς, Γιώργος Φουρτούνης Μουσική: The Boy Σκηνογράφος: Κατερίνα Ζουράρη Ενδυματολόγος: Βασιλική Σύρμα Σχεδιασμός Ηχου/Μιξάζ: Κώστας Φυλαχτίδης Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Κοτρώτσης

Executive Producers: Θεοδώρα Βαλέντη, Φάνης Κιρκινέζος

Παραγωγή: Μαρίνα Δανέζη

Συμπαραγωγoί : EKK, Marni Films , Spectral , Stefi & Lynx Productions , Telefilm , Supernova

Productions

Χρήσιμα Links για την ταινία

Site: http://www.thesentimentalists.gr/

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;