Η σφήκα η Ρίκα στο μαγεμένο δάσος στο Θέατρο Κνωσσός

Από neolaia.gr Team 30 Νοεμβρίου 2014

αφισα-σφηκαρικα

Πρόκειται για ένα έργο που έχει τις ρίζες του στο παραδοσιακό παραμύθι «ο τζίτζικας κα ο μέρμηγκας», από τους μύθους του Αισώπου. Η προσέγγιση αυτή τη φορά, θέλησε να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του τεμπέλη τζίτζικα δίνοντας μια φανταστική εκδοχή της συμπεριφοράς του!

Η σφήκα η Ρίκα γνωρίζει την περιπέτεια του τζίτζικα με τον μέρμηγκα και είναι η μόνη απ’ όλα τα ζώα του δάσους που θέλει να τον βοηθήσει, έτσι ώστε να αρχίσει κι αυτός να δουλεύει και να σταματήσουν να τον κοροϊδεύουν τα υπόλοιπα ζώα. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας της όμως, του αποκαλύπτει κάτι που οδηγεί στην εξαφάνιση του. Η σφήκα η Ρίκα, νιώθοντας ενοχές αποφασίζει να τον ψάχνει μέχρι να τον βρει! Ένα χρόνο μετά, φτάνει σε ένα ξέφωτο στο δάσος, όπου θα συναντήσει δύο περίεργους κορμούς, ένα πιθάρι που μιλάει μόνο με αινίγματα και θα ανακαλύψει το μυστήριο που κρύβεται με το κορίτσι στη λίμνη!

Κατά τη διάρκεια της παράστασης τα παιδιά, πέρα από την παρακολούθηση του παραμυθιού, καλούνται να συμμετέχουν στην εξέλιξη της ιστορίας. Διαδραστικά παιχνίδια εμπνευσμένα απ’ τον κλασσικό αθλητισμό, αλλά και αινίγματα που ακονίζουν το μυαλό τους, είναι μόνο μερικές απ’ τις διασκεδαστικές και συγχρόνως διδακτικές δυνατότητες αυτής της παράστασης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Αγγελική Γκαλμπένη

Σκηνοθεσία: Χάρης Αρώνης

Παίζουν: Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Aγγελική Γκαλμπένη, Άρης Αγάθος, Νεφέλη Κατσιμίχα

Πρωτότυπη μουσική: Χρήστος Στρατηγόπουλος

Σκηνικά – Κοστούμια: Αίας Μακρής

Φωτισμοί: Χάρης Αρώνης

Χορογραφίες: Αυγουστίνος Κούμουλος

Θέατρο Κνωσός (Πατησίων 195 & Κνωσού 11, τηλ: 210 8677070) Κυριακή στις 12.15 μ.μ

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ