Mediterranean College: Απόδραση στο Σοφικό Κορινθίας… από υποψήφιους Managers

The Ranch2

 

Σε ένα καταπράσινο πευκοδάσος στο Σοφικό Κορινθίας (97χλμ.από την Αθήνα) και συγκεκριμένα στο Ranch Skouras, έδωσαν «ραντεβού» το Σάββατο 25 Οκτωβρίου οι νέοι φοιτητές MBA του Mediterranean College. Για ένα λόγο με δύο φαινομενικά ασύμβατους άξονες! Εκπαίδευση και Ψυχαγωγία.

Αιτία για την πραγματοποίηση του εν λόγω event, είναι ένας βασικός σκοπός της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Κολλεγίου. Η διεξαγωγή βιωματικών δραστηριοτήτων, άρρηκτα συνδεδεμένων με τα προγράμματα σπουδών του, με στόχο να ενισχύει άμεσα τις επαγγελματικές δεξιότητες των φοιτητών του.

«Υπαίτιος» για την ιδέα είναι η εταιρία Summit, μια ελληνική εταιρεία που από το 2005 συνεργάζεται με ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις σε πολλές μεσογειακές χώρες, διοργανώνοντας Βιωματικά Προγράμματα “Περιπέτειας” για εκπαιδευτικούς αλλά και λόγους αναψυχής.

Μια μονοήμερη εκδήλωση με τίτλο “An ounce of action is worth a ton of theory” που έχει ως στόχο τη ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος, της συνεργασίας πάντα σε συνδυασμό με την αναψυχή στο πλαίσιο του induction day των Μεταπτυχιακών φοιτητών.

Η δραστηριότητα βασίστηκε σε «σενάρια» που καλύπτουν τρεις έως πέντε ώρες δράσης και περιέχουν ομαδικές δραστηριότητες. Η ομάδα των συμμετεχόντων, στο σύνολο της ή σε υποομάδες, πάντα με συνοδεία ειδικευμένου facilitator (ο οποίος αποτελεί και ουσιαστικό παράγοντα παρακίνησης & δημιουργίας φιλικού- ανθρώπινου κλίματος μέσα στην ομάδα) κινούνται στις βιωματικές δραστηριότητες με κυκλική ροή, ώστε να συμμετέχουν σε όλες.

Η διαδικασία περιελάμβανε ομαδικές δραστηριότητες που εστιάζονται στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης και σεβασμού, ομαδικές δραστηριότητες Επίλυσης Προβλημάτων και Ομαδικά debriefing (τα οποία επιχειρούν την σύνδεση της πρωτογενούς εμπειρίας στις ομαδικές δραστηριότητες με την πραγματικότητα, μέσω κατάλληλων ερωτήσεων και συζητήσεων).

[Δελτίο Τύπου]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;