Παιδεία: Μειώνεται η ύλη στην Α' και Β' Λυκείου, τι θα γίνει με την τράπεζα θεμάτων

ΠΡΙΣΜΑ 10/05/2007 ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο Νέο Λύκειο τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Λιγότερη ύλη, περισσότερη παιδεία».

Πιο αναλυτικά, ο Υπουργός ανέφερε:

«Η εισήγησή μου προς το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας είναι έτοιμη. Αλλά δεν θέλω να προλάβω τον διάλογο. Μέσα στον μήνα θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και μετά το Συμβούλιο των πρώην υπουργών Παιδείας»

«Αν θεωρείτε ότι ήρθαμε εδώ για να πυροβολήσουμε ανθρώπους, κάνετε λάθος»

«Ζούμε σε περίοδο κρίσης που πλήττει το κοινωνικό κράτος, αλλά τώρα φεύγουμε σιγά-σιγά από το μνημόνιο, ζούμε τις τελευταίες ημέρες της κρίσης. Θα γίνει μια δομική αλλαγή που είναι για το καλό όλων, πάνω απ’ όλα των παιδιών, αλλά και των εκπαιδευτικών»

Από τις δηλώσεις του Υπουργού δεν θα μπορούσε να λείψει και το μάθημα της πληροφορικής με τον κ. Λοβέρδο να επιβεβαιώνει όλα όσα ακούστηκαν.

«Δεν ξέρω ποιο είναι το μέσο, ο διάλογος έχει ολοκληρωθεί, η στάθμιση είναι πάρα πολύ καλή. Δεν παραμερίζουμε τους χημικούς -σε καμία περίπτωση- για τη σημασία και την αξία τους, απλώς δίνουμε στην πληροφορική τα θετικά που έχει, δηλαδή της αναγνωρίζουμε αυτό που έχει. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται νομοθετική πρωτοβουλία, νομίζω ότι αρκεί υπουργική απόφαση. Θέλει τροπολογία; Ό,τι χρειάζεται. Το νομικό μέσο δεν είναι τόσο ενδιαφέρον, έχουμε ενημερώσει και τη Βουλή και η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν θετική».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΤΕΛ
101 - 88
ΜΠΑ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;