ΤΕΠΑΚ: Θέσεις για Μεταπτυχιακές Σπουδές επιπέδου MASTER - Ιανουάριος 2015

τεπακ

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου προκηρύσσει αριθμό θέσεων για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Μάστερ (MSc/MN), σε προγράμματα που αρχίζουν τον Ιανουάριο του 2015:

Τμήμα Νοσηλευτικής

Μάστερ (MSc/ MN) στην Προηγμένη Νοσηλευτική και Φροντίδα Υγείας, με τις εξής κατευθύνσεις:

  • Προηγμένη Επείγουσα και Εντατική Νοσηλεία 10 θέσεις
  • Προηγμένη Επείγουσα και Εντατική Καρδιολογική Νοσηλεία 10 θέσεις
  • Προηγμένη Νοσηλευτική και Φροντίδα Ψυχικής Υγείας 10 θέσεις
  • Προηγμένη Νοσηλευτική και Φροντίδα Υγείας στην Κοινότητα 12 θέσεις
  • Προηγμένη Νοσηλευτική Ογκολογίας (νέο πρόγραμμα) 15 θέσεις

* Αναλυτικές πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μάστερ στην ιστοσελίδα του Τμήματος Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στη διεύθυνση http://www.cut.ac.cy/nur.

Σύστημα Σπουδών και Φοίτησης

H φοίτηση είναι υποχρεωτική και πλήρης. Το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων είναι διαρθρωμένο κατά τρόπο που να επιτρέπει τη φοίτηση και σε εργαζόμενους φοιτητές.

Για την απόκτηση του διπλώματος Μάστερ απαιτείται:

  • Φοίτηση διάρκειας τεσσάρων εξάμηνων σε πλήρη φοίτηση (ή ανάλογα σε μερική φοίτηση)
  • Επιτυχής συμπλήρωση 120 ECTS, που περιλαμβάνουν μαθήματα μεταπτυχιακού επιπέδου και διατριβή Μάστερ, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος.
  • Ικανοποίηση άλλων κριτηρίων, όπως έχουν ορισθεί από το Τμήμα, τα οποία αναφέρονται στο πρόγραμμα σπουδών.

Γλώσσα Διδασκαλίας

Γλώσσα διδασκαλίας είναι η ελληνική. Ωστόσο, οι φοιτητές θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά και την αγγλική γλώσσα για σκοπούς πρόσβασης και αξιοποίησης της σχετικής βιβλιογραφίας.

Δίδακτρα

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές καταβάλλουν δίδακτρα. Τα δίδακτρα για τα μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου μάστερ στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μετά την μείωση τους κατά 20%, ανέρχονται στις €4,100

Ο τρόπος καταβολής των διδάκτρων και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες επεξηγούνται αναλυτικά στον Κανόνα Καταβολής Διδάκτρων για Μεταπτυχιακές Σπουδές, ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου.

Υποβολή Aίτησης

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για τα μεταπτυχιακά προγράμματα Μάστερ έχουν κάτοχοι πτυχίου από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο, ή κάτοχοι τίτλου σπουδών ο οποίος έχει κριθεί ισότιμος πανεπιστημιακού τίτλου από το Κυπριακό Συμβούλιο Αξιολόγησης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ.). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε πτυχιούχους Νοσηλευτές αναγνωρισμένης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Κάτοχοι πανεπιστημιακού πτυχίου άλλων Επιστημών Υγείας καθώς επίσης και συναφών επιστημών μπορεί να γίνουν δεκτοί βάσει ανακοινωμένων κριτηρίων.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή, 7η Νοεμβρίου 2014 και ώρα 14.00. Οι αιτήσεις μαζί με τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ταχυδρομικά ή αυτοπροσώπως στη διεύθυνση: Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Γραφείο Μεταπτυχιακών Σπουδών, Σαριπόλου 16, 3603, Λεμεσός και πρέπει να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  1. Συμπληρωμένο έντυπο αίτησης.
  2. Βιογραφικό σημείωμα.
  3. Φωτοαντίγραφα πανεπιστημιακών πτυχίων ή πιστοποιητικών που να βεβαιώνουν ότι ο πανεπιστημιακός τίτλος σπουδών θα αποκτηθεί πριν από την έναρξη του μεταπτυχιακού προγράμματος.
  4. Αναλυτική βαθμολογία πτυχίων.
  5. Πιστοποιητικό επάρκειας της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας.*
  6. Ονόματα και διευθύνσεις δύο ατόμων που γνωρίζουν το υποψήφιο άτομο σε ακαδημαϊκό ή επαγγελματικό επίπεδο (μία τουλάχιστον από τις συστατικές επιστολές πρέπει να προέρχεται από μέλος ακαδημαϊκού προσωπικού), από τους οποίους οι αιτητές έχουν ζητήσει την αποστολή συστατικών επιστολών.**
  7. Άλλα πιστοποιητικά και έγγραφα, όπως π.χ. δείγμα σχετικού ακαδημαϊκού ή επαγγελματικού έργου (δημοσιεύσεις, αρθρογραφία, συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, κ.α.) σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανόνες μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος στο οποίο υποβάλλεται η αίτηση.

Το κάθε Τμήμα μπορεί να ζητήσει επιπρόσθετες πληροφορίες από τον υποψήφιο καθώς επίσης και να υιοθετήσει οποιαδήποτε επιπρόσθετα κριτήρια κρίνει αναγκαία/ απαραίτητα.

* Οι απόφοιτοι αγγλόφωνου πανεπιστημιακού προγράμματος σπουδών εξαιρούνται από την προϋπόθεση σε σχέση με Αγγλική γλώσσα. Για την ελληνική γλώσσα, τεκμήριο επάρκειας είναι το απολυτήριο από ελληνόφωνο σχολείο μέσης εκπαίδευσης ή το πτυχίο από ίδρυμα ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης.

** Για τις συστατικές επιστολές υπάρχει ειδικό έντυπο και σχετικές οδηγίες στην ιστοσελίδα του Πανεπιστήμιου.

Αξιολόγηση Αιτήσεων και Εγγραφές

Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται από την Επιτροπή Μεταπτυχιακών Σπουδών κάθε Τμήματος. Κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων, το Τμήμα διενεργεί κατά την κρίση του προφορικές συνεντεύξεις ή/και γραπτές εξετάσεις (διαπίστευσης αγγλικής γλώσσας, κατανόηση επιστημονικού κείμενου κλπ) ανεξάρτητα από τον εάν κάποιος υποψήφιος είναι κάτοχος ενός εκ των παραπάνω αποδεκτών τεκμηρίων. Οι συνεντεύξεις ή/και γραπτές εξετάσεις προγραμματίζονται για την περίοδο μεταξύ 24 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου 2014. Οι υποψήφιοι ανά κατεύθυνση θα ενημερωθούν με σχετική ανακοίνωση τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν την καθορισμένη ημερομηνία της εξέτασης/συνέντευξης. Η αξιολόγηση των αιτήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα Δεκεμβρίου του 2014. Σημειώνεται ότι η ενημέρωση των υποψηφίων σε όλα τα στάδια της διαδικασίας γίνεται με ανάρτηση ανακοινώσεων στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου και με ηλεκτρονικά μηνύματα που αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι υποψήφιοι.

Με το πέρας της διαδικασίας, όλοι οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν με ηλεκτρονική επιστολή για την έκβαση της αίτησής τους. Σε όσους προσφερθεί θέση θα ζητηθεί να δηλώσουν γραπτώς, εντός καθορισμένης προθεσμίας, αν την αποδέχονται. Η κράτηση θέσης προϋποθέτει την καταβολή ποσού ύψους €500. Η εγγραφή των νεοεισερχόμενων φοιτητών γίνεται με την υποβολή του Εντύπου Εισδοχής Φοιτητή και των αναγκαίων πιστοποιητικών στο Γραφείο Μεταπτυχιακών Σπουδών της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας σε καθορισμένη χρονική περίοδο.

Ημέρα Ενημέρωσης

Την Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014, από τις 4 μ.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. το Τμήμα θα παρέχει αναλυτική ενημέρωση για το πρόγραμμα σε κάθε ενδιαφερόμενο. Στη Στοά «Τάσσος Παπαδόπουλος», οδοί Θέμιδος και Ιφιγενείας, Λεμεσός.

Πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, στη διεύθυνσηhttp://www.cut.ac.cy/nur

Οι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να αποτείνονται για πληροφορίες στην Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας:

Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης
Κτήριο ΥΣΦΜ, Αθηνών και Ν. Ξιούτα γωνία, Λεμεσός
Τηλ: 25 002710/11, Φαξ: 25 002760
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: marisa.alonefti@cut.ac.cy

Γραφείο Σπουδών
Κτήριο ΥΣΦΜ, Αθηνών και Ν. Ξιούτα γωνία, Λεμεσός
Τηλ. 25 002534
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: anna.constantinou@cut.ac.cy

Για πληροφορίες που αφορούν σε πιο εξειδικευμένα ερωτήματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να απευθύνονται στη γραμματεία του Τμήματος στα τηλέφωνα 25 002012 (κα Άντρη Ιωάννου), 25 002048 (κα Φίλια Καλογήρου) ή 25002481 (κα Χριστιάνα Μανδριώτου) και στους ακαδημαϊκούς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι συντονιστές της κάθε κατεύθυνσης του μεταπτυχιακού προγράμματος Μάστερ:

ΤΜΗΜΑ Συντονιστής Κατεύθυνσης
Προηγμένη Επείγουσα και Εντατική Νοσηλεία Ελισάβετ Παπαθανάσσογλoυe.papathanassoglou@cut.ac.cy
και Μαρία Χατζημπαλάση
maria.hadjibalassi@cut.ac.cy
Προηγμένη Επείγουσα και Εντατική Καρδιολογική Νοσηλεία Αικατερίνη Λαμπρινού:
ekaterini.lambrinou@cut.ac.cy
Προηγμένη Νοσηλευτική και Φροντίδα Ψυχικής Υγείας Μαρία Καρανικόλα
maria.karanikola@cut.ac.cy 
Προηγμένη Νοσηλευτική και Φροντίδα Υγείας στην Κοινότητα Χριστιάνα Κούτα
christiana.kouta@cut.ac.cy
Προηγμένη Νοσηλευτική Ογκολογίας Ανδρέας Χαραλάμπους

andreas.charalambous@cut.ac.cy

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;