Πανεπιστήμιο Αθηνών: Έρχονται ανοιχτά online μαθήματα

ekpa-sugklitos-570

Σε ειδική ημερίδα που οργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών παρουσιάστηκε η σχεδόν έτοιμη πλατφόρμα ανάπτυξης των ανοικτών ακαδημαϊκών μαθημάτων στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Πιο συγκεκριμένα, από αυτόν το μήνα, θα αρχίσουν να προσφέρονται ανοικτά ακαδημαϊκά μαθήματα (massive open online courses) από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ τα προγράμματα αυτά θα γίνουν, όπως ανακοινώθηκε ήδη από το Ίδρυμα από την αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία «Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο» («Gunet»), στην οποία και συμμετέχουν όλα τα ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας.

Έτσι, τα «ανοικτά μαθήματα», τα οποία είναι ευρέως διαδεδομένα στο εξωτερικό, προσφέρουν ελεύθερη πρόσβαση στο περιβάλλον του μαθήματος με εμπλουτισμένο πολυμεσικό περιεχόμενο (διαφάνειες, σημειώσεις, βίντεο, podcasts, διαδραστικό περιεχόμενο) και στο εκπαιδευτικό υλικό του.

Μάλιστα, στόχος τους είναι η ανάπτυξη ανοικτών ψηφιακών μαθημάτων, διαθέσιμων δωρεάν τόσο στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αθηνών, όσο και στο ευρύ κοινό.

Ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών του Ιδρύματος αναφέρει πως «πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία του Πανεπιστημίου Αθηνών τόσο για την προβολή του εκπαιδευτικού έργου του, όσο και για την επίτευξη ακόμα πιο ενεργού ρόλου στη διεθνή σκηνή της ανοικτής εκπαίδευσης. Με τη δράση αυτή τα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ανταποκρίνονται σε μια από τις πλέον σύγχρονες και προκλητικές τάσεις της ανώτατης εκπαίδευσης, αυτήν της ανάπτυξης ανοικτών ακαδημαϊκών μαθημάτων (massive open online courses – “moocs”)».

Τέλος, στο Καποδιστριακό θα αναπτυχθούν από αυτόν το μήνα έως τον επόμενο Σεπτέμβρη περίπου 500 ανοικτά ακαδημαϊκά μαθήματα, ενώ ήδη την τελευταία δεκαετία, έχει συμβάλει και προωθήσει την ανάπτυξη και διάθεση ψηφιακών μαθημάτων, με την πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης (http://eclass.uoa.gr/), η οποία υποστηρίζει συνολικά 4.672 μαθήματα και 130.653 χρήστες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;