Πανεπιστήμιο Αθηνών: Σκέφτεται να καθιερώσει το πρόγραμμα διπλών πτυχίων

ΕΚΠΑ

Το πρόγραμμα διπλών πτυχίων σκέφτεται να υιοθετήσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σύμφωνα με πρόταση του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη τα διπλά πτυχία με παράλληλες σπουδές θα έχουν διάρκεια 4 έως 6 έτη. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Βήμα, ο κ. Φορτσάκης θέλει να προχωρήσει και το ελληνικό πανεπιστήμιο στην προσφορά “μπουκέτων” σπουδών.

Τα διπλά πτυχία αποτελούν διαδεδομένο θεσμό στο εξωτερικό, όπου οι φοιτητές του κάθε πανεπιστημίου μπορούν να κάνουν παράλληλες σπουδές σε διαφορετικά αντικείμενα και από 4 έως 6 έτη, ανάλογα με την επιστημονική περιοχή – σε ίδια ή εντελώς διαφορετική -, μπορούν να αποκτήσουν εξειδίκευση σε δύο τομείς.

Τα προγράμματα μπορούν να γίνονται και με τη συνεργασία διαφορετικών πανεπιστημίων στην ίδια ή και σε άλλη χώρα. Φυσικά οι φοιτητές θα τελειώνουν σε πολύ λιγότερο χρόνο από ό,τι θα έκαναν χωριστά για δύο διαφορετικά αντικείμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια ισχυρή κίνηση διεθνοποίησης των ελληνικών πανεπιστημίων, καθώς η προοπτική αυτή θα μπορούσε να κινητοποιήσει και να ενισχύσει τις σχέσεις τους με μεγάλα ιδρύματα άλλων χωρών. Σε αντίστοιχα επιστημονικά προγράμματα συνεργάζονται εκατοντάδες πανεπιστήμια από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Αυστραλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;