Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Παρουσίαση Δράσης Open Gallery #1

Από neolaia.gr Team 3 Οκτωβρίου 2014

Photo Nia Hefe Filiogianni

Tο Studio 4 παρουσιάζει την τέταρτη σε σειρά δράση του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία, με τίτλο Οpen Gallery, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Σχολικών Κτιρίων του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα Οpen Gallery αποσκοπεί στην αρμονική ένταξη της δημόσιας τέχνης στο πολεοδομικό περιβάλλον, στην δημιουργία κοινωνικού οφέλους, στην αναβάθμιση του κτιρίου και, συνάμα, του αστικού τοπίου και στην συντήρηση των νέων ή των υφιστάμενων τοιχογραφιών και συγκεκριμένων έργων graffiti, τα οποία –για πρακτικούς λόγους– είναι αναντικατάστατα.

Πρόκειται για το πρώτο έργο του προγράμματος τοιχογραφιών Open Gallery, το οποίο εγκαινιάζεται παράλληλα με το 1o Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης και θα συνεχιστεί εντός και εκτός αυτού. 

Η τοιχογραφία, με τίτλο «Born Ready» δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη ATH1281, σε εικαστική επιμέλεια Ανδρέα Φακή. Η υλοποίηση της τοιχογραφίας γίνεται από τον ΑΤΗ1281, με τη συμβολή εθελοντών του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία.

 H τοιχογραφία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 3 Oκτωβρίου και θα παρουσιαστεί στις 17.45

Σε επερχόμενα έργα του προγράμματος Οpen Gallery, συμμετέχουν o graffiti writer και tattoo artist Raiden, ο οποίος θα αποκαταστήσει δύο graffiti που έχουν ιστορική αξία στην περιοχή του Ψυρρή, και ο εικαστικός D!, o oποίος θα δημιουργήσει μια τοιχογραφία μεγάλης κλίμακας στην Ηλιούπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ