ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση για τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ

dimosio 2

Η πρόταση υπογράφεται από ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.

Στα οκτώ άρθρα που περιλαμβάνει ζητείται η κατάργηση των μνημονιακών και αντιδημοκρατικών νομοθετικών ρυθμίσεων του 2010-2014, οι οποίες έπληξαν τον θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, προτείνεται η επαναφορά του κατώτατου στα 751 ευρώ και ο επανακαθορισμός του με Εθνική Γενική Συλλογική σύμβαση Εργασίας που θα συναφθεί μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτικών φορέων.

Αναλυτικά οι προτάσεις:

  • Κατάργηση της μνημονιακής διάταξης η οποία σχετίζεται με την λειτουργία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.
  • Κατάργηση της μνημονιακής διάταξης με την οποία επιβλήθηκε όριο αύξησης στις βασικές αποδοχές στα πλαίσια απόφασης του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.
  • Κατάργηση μνημονιακών διατάξεων με τις οποίες ρυθμίστηκαν η αναστολή της αρχής της ευνοικότερης ρύθμισης και η αναστολή της επεκτασιμότητας των κλαδικών ΣυλλογικώνΣυμβάσεων Εργασίας καθόλη την διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
  • Καταργείται στο σύνολο του «ένα μνημείο αντισυνταγματικής ρύθμισης η πράξη υπουργικού Συμβουλίου (Φεβρούαριος2012) με την οποία θεσπίστηκαν η μείωση των βασικών κατώτατων αποδοχών της ΕΓΣΕΕ, το πάγωμα όλων των αυξήσεων στις αποδοχές, ο περιορισμός της προσφυγής στη διαιτησία, η θέσπιση της δυνατότητας διαπραγμάτευσης των όρων της ΣΣΕ με ατομική σύμβαση, ο περιορισμός της νόμιμης διάρκειας των ΣΣΕ.
  • Καταργείται η μνημονιακή διάταξη με την οποία διαμορφώθηκε νόμιμος κατώτατος μισθός και κατώτατο ημερομίσθιο.
  • Καταργείται η μνημονιακή διάταξη με την οποία τελείται η αναγνώριση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ως ισότιμου κοινωνικού εταίρου.
  • Καταργείται η μνημονιακή διάταξης με την οποία διαμορφώνεται και νομοθετικά ο κατώτατος μισθός και το κατώτατο ημερομίσθιο.
  • Καταργείται η μνημονιακή διάταξη με την οποία μειώνεται στο μισό το ύψος της προσαύξησης του βασικού μισθού.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;