Μεταγραφές φοιτητών 2014: Τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

amfitheatro

Δικαίωμα μετεγγραφής στους εισακτέους με το 10%, ευνοϊκότερη μεταχείριση στο δικαίωμα μετεγγραφής για τα τέκνα κατοίκων νησιωτικών περιοχών και επανασύσταση των καταργηθεισών ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ, ζητά με τρεις Τροπολογίες που κατέθεσαν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιο Νόμου «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις.», το οποίο συζητείται και σήμερα στη Βουλή.

Η πρώτη Τροπολογία, αφορά το δικαίωμα μετεγγραφής των επιτυχόντων οι οποίοι έκαναν χρήση της βεβαίωσης πρόσβασης των δύο προηγουμένων της εισαγωγής τους ετών. (10%). Σύμφωνα με το σκεπτικό της κατατεθείσας Τροπολογίας, οι εισακτέοι αυτοί είναι ισότιμοι με το υπόλοιπο 90% των εισακτέων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχουν εξεταστεί και αυτοί σε Πανελλαδικές εξετάσεις και δεν προστίθενται στον αριθμό των εισακτέων αλλά αποτελούν εξ αρχής, το 10% αυτού του αριθμού. Ως εκ τούτου, δεν θα έπρεπε να εξαιρούνται του δικαιώματος μετεγγραφής αλλά να συμμετέχουν ισότιμα στη διαδικασία.

Η δεύτερη Τροπολογία, αφορά το δικαίωμα μετεγγραφής των τέκνων κατοίκων νησιωτικών περιοχών. Λόγω των ιδιαίτερων γεωοικονομικών, κοινωνικών και συγκοινωνιακών συνθηκών στις νησιωτικές περιοχές, προβλέπεται τα τέκνα κατοίκων νησιωτικών περιοχών να έχουν δικαίωμα μετεγγραφής κατ’ επιλογήν και σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ που βρίσκεται εκτός Περιφέρειας κατοικίας των γονέων τους, με κριτήριο την αμεσότερη ακτοπλοϊκή σύνδεση του τόπου κατοικίας των γονέων με την Περιφέρεια στην οποία εδρεύει η Σχολή ή το Τμήμα υποδοχής.

Η τρίτη Τροπολογία, προβλέπει την επανασύσταση των καταργηθεισών ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και την επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Ακολουθούν τα πλήρη κείμενα των τριών Τροπολογιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;