Ενισχύουν οι φιλοδοξίες την αυτοπεποίθηση;

self confidence

Πολλές φορές αισθανόμαστε απογοήτευση και δυσανασχετούμε από τη δουλειά, τη σχέση ή την εμφάνισή μας. Αυτά τα αρνητικά συναισθήματα καταστρέφουν την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και αποτελούν αναμφίβολα σημαντικό πλήγμα για την αυτοπεποίθησή μας.

Τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση συχνά βυθίζονται σε μια υπαρξιακή κρίση, με αποτέλεσμα να χάνουν τον εαυτό τους. Έτσι, στρέφονται στους γύρω τους για επιβεβαίωση και υποστήριξη.

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως ένας σημαντικός παράγοντας για την ανεβασμένη αυτοπεποίθηση και την καλή αυτοεικόνα είναι να ενδίδουμε στο πάθος μας και να ακολουθούμε αυτό που λέει η καρδιά μας.

Κάτι τέτοιο βέβαια προϋποθέτει επιμονή και αφοσίωση. Αρχικά, πρέπει να αναλογιστούμε τι μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους και ποιες έμφυτες δεξιότητες διαθέτουμε, ώστε να το ακολουθήσουμε. Τα παιδικά όνειρα και οι πρώιμες φιλοδοξίες μπορούν να μας καθοδηγήσουν αξιόπιστα προς αυτήν την κατεύθυνση…

Όσο περισσότερα ανακαλύπτουμε για τον εαυτό μας, τόσο περισσότερο θα καταπνίγεται ο φόβος και η ανασφάλειά μας. Με τον τρόπο αυτό, θα ενισχύσουμε την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και θα επιδιώξουμε με περισσότερο πάθος τους στόχους μας.

Με λίγα λόγια δηλαδή, οι φιλοδοξίες μας για τη ζωή αποτελούν τονωτική ένεση για την αυτοπεποίθησή μας! Ονειρευτείτε και θέστε μεγάλους στόχους στη ζωή σας, όπως όταν ήσασταν μικρά παιδιά. Και πάντοτε να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι με μία αποτυχία δεν ήρθε το τέλος του κόσμου…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;