Συναυλία γαλλικής όπερας από την Εθνική Λυρική Σκηνή στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου

Από Irina_def 23 Σεπτεμβρίου 2014

77043-171547

Η γαλλική σχολή της όπερας έχει δώσει αριστουργήματα του λυρικού θεάτρου, ενώ πολλά από τα πιο δημοφιλή έργα του ρεπερτορίου, όπως η Κάρμεν, ο Φάουστ, ο Βέρθερος, είναι γαλλικά. Η Όπερα του Παρισιού υπήρξε το σημαντικότερο κέντρο της οπερατικής δημιουργίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έτσι, στη μοναδική συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στην Ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου στην οδό Σίνα 31, θα ερμηνευθούν έργα της γαλλικής λυρικής παράδοσης με θέα το ορόσημο του ελληνικού πολιτισμού, την Ακρόπολη. Συμμετέχουν μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, συνοδεία πιάνου.

Πρόγραμμα συναυλίας
1. Gabriel Fauré, «Après un rêve», από τον κύκλο Trois Mélodies, Op. 7 2:40 (Βασιλική Καραγιάννη, υψίφωνος)
2. Jules Massenet, «Va! Laisse couler mes larmes», άρια της Charlotte από τον Werther 2.50 (Ελένη Βουδουράκη, μεσόφωνος)
3. Charles Gounod, «Vous qui faites l’endormie…», Serenade του Μεφιστοφελή από τον Faust 3:00 (Δημήτρης Κασιούμης, βαθύφωνος)
4. Ambroise Thomas, «A vos jeux, mes amis…», σκηνή τρέλλας της Ophélie απο τον Hamlet 8:00 (Βασιλική Καραγιάννη, υψίφωνος)
5. Georges Bizet, «Seguidilla – Près des remparts de Seville», άρια της Κάρμεν από την Carmen 2.15 (Ελένη Βουδουράκη, μεσόφωνος)
6. Franz Liszt, «Oh! Quand je dors», τραγούδι (S. 282) πάνω σε ένα ποίημα του Victor Hugo 4:37 (Βασιλική Καραγιάννη, υψίφωνος)
7. Charles Gounod, «Le veau d’or», άρια του Μεφιστοφελή από τον Faust 2:00 (Δημήτρης Κασιούμης, βαθύφωνος)
8. Camille Saint-Saëns, «Mon coeur s’ouvre à ta voix», άρια της Δαλιδάς από το Samson et Dalila 5.05 (Ελένη Βουδουράκη, μεσόφωνος)
9. Georges Bizet, «Votre toast, je peux vous le rendre», άρια του Escamillo από την Carmen 5:00 (Δημήτρης Κασιούμης, βαθύφωνος)
10. Georges Bizet, «Si tu m’ aimes, Carmen» – Duetto Carmen-Escamillo από την Carmen 1.57 (Ελένη Βουδουράκη, μεσόφωνος, Δημήτρης Κασιούμης, βαθύφωνος)
11. Léo Delibes, «Où va la jeune Hindoue?», άρια της Lakmé από την όπερα Lakmé 08:30 (Βασιλική Καραγιάννη, υψίφωνος)
12. Georges Bizet, «Les tringles des sistres tintaient», άρια της Κάρμεν από την Carmen 3.25 (Ελένη Βουδουράκη, μεσόφωνος)

Συμμετέχουν
Βασιλική Καραγιάννη, υψίφωνος
Ελένη Βουδουράκη, μεσόφωνος
Δημήτρης Κασιούμης, βαθύφωνος
Πιάνο, Σοφία Ταμβακοπούλου

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του χώρου, μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486