Ημερίδα ‘The Impactful Moments of Explore’ ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Από neolaia.gr Team 18 Σεπτεμβρίου 2014

official poster

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου η AIESEC Ελλάδος διοργανώνει ταυτόχρονα στα 5 μεγαλύτερα πανεπιστήμια στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, την ημερίδα με τίτλο «The Impactful Moments of Explore» με σκοπό την παρουσίαση των προγραμμάτων για το φθινόπωρο – χειμώνα 2014 αλλά και την ανάδειξη των εμπειριών και των κοινωνικών δράσεων στο εξωτερικό άλλων νέων που έχουν ήδη συμμετείχαν στο πρόγραμμα Explore αυτό το καλοκαίρι.

Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος φοιτητικός οργανισμός, που δραστηριοποιείται σε 124 χώρες παγκοσμίως, απαριθμεί πάνω από 100.000 μέλη σε πάνω από 2500 πανεπιστήμια και έχει πάνω από 1.000.000 μέλη alumni.
Μέσα από ομιλίες και διαδραστικά workshops θα συζητηθούν θέματα όπως το πώς οι νέοι μπορούν να ηγηθούν της αλλαγής και να συνεισφέρουν ενεργά στην κοινωνία καθώς και πώς να επαναπροσδιορίσουν στόχους, μελλοντικά πλάνα και αναγκαίες δεξιότητες. Συμμετέχοντες του προγράμματος θα είναι εκεί για να μοιραστούν την εμπειρία τους και το πώς το Explore τους άλλαξε την οπτική για τον εαυτό τους, τον κόσμο και το μέλλον.

Το Explore είναι το πρόγραμμα εθελοντικής κοινωνικής δράσης στο εξωτερικό διάρκειας 6 εβδομάδων και απευθύνεται στους νέους που ενδιαφέρονται να συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη της κοινωνίας και παράλληλα να καλλιεργήσουν τα ηγετικά και προσωπικά τους χαρακτηριστικά ζώντας σε μια χώρα του εξωτερικού και συνεργαζόμενοι με νέους απ’όλο τον κόσμο.

Λαμβάνει χώρα σε σχολεία, ιδρύματα, μη κυβερνητικούς οργανισμούς και Πανεπιστήμια.
Σε μία περίοδο κρίσης αξιών και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, η έννοια του εθελοντισμού φαίνεται ασυνήθιστη όμως τα οφέλη είναι αμέτρητα και η πραγματική εικόνα διαφορετική απ’ ότι την φανταζόμαστε. Με τη ραγδαία ανάπτυξη και τις αλλαγές που φέρει ο κόσμος σήμερα δεξιότητες όπως η λήψη αποφάσεων, η σφαιρική σκέψη, η ανεκτικότητα στη διαφορετικότητα και η καινοτομία κρίνονται απαραίτητες για την επαγγελματική επιτυχία και όχι μόνο.

Αν θέλεις να διευρύνεις τους ορίζοντες σου, να ενισχύσεις τη διαπολιτισμική σου κατανόηση, να αναπτύξεις τα ηγετικά και προσωπικά σου χαρακτηριστικά και να αποκτήσεις και εσύ ενεργό ρόλο στα κοινωνικά θέματα που μας απασχολούν…
Τότε είσαι για Explore!

Αθήνα, ALBA Graduate Business School (Ξενίας 6), Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, 16:00-21:00 Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το χώρο διεξαγωγής παρακαλούμε επισκεφτείτε https://www.facebook.com/AIESEC.UoM ή https://www.facebook.com/AIESEC.AUTH .

Απαραίτητη η συμπλήρωση αίτησης για την εκδήλωση μέχρι 2 Οκτωβρίου 2014, που θα σου εξασφαλίσει την συμμετοχή σου στην ημερίδα.

https://docs.google.com/a/aiesec.net/forms/d/1UW0vY2hApnK4Lpu3TZfuGf_TKLcwgyEzRQH3yh1KWn0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ