Κλείνει το ΙΕΚ ΔΟΜΗ λόγω χρεών

a-576x400

Λόγω χρεών στο ΙΚΑ έβαλε λουκέτο το ΙΕΚ ΔΟΜΗ, τα οποία, μάλιστα, έφταναν τα 20 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ο Υπουργός είπε χαρακτηριστικά πως κανένας δεν θα παίρνει άδεια λειτουργίας στο εξής εάν δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του στο ΙΚΑ και δεν είναι απολύτως νόμιμος στην τήρηση των προδιαγραφών του νόμου.

Ωστόσο, δεν χρωστάει μόνο ο εκπαιδευτικός ομίλος ΙΕΚ ΔΟΜΗ στο ΙΚΑ, καθώς ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε πως το συνολικό χρέος των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης φτάνει τα 140 εκατ. ευρώ.

Έτσι, θα δοθεί παράταση χρόνου προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους μόνο σε ΙΕΚ και κολλέγια που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Από την άλλη, όσον αφορά στο κολλέγιο BCA, δεν θα λειτουργήσει φέτος το κτίριο του κολλεγίου στη Γλυφάδα, αλλά θα λειτουργήσει το κτίριο της οδού Τατοΐου. Παράλληλα, γίνεται έλεγχος στο κτίριό του στην οδό Δημητρέσσα.

Επίσης, γίνεται έλεγχος σε άλλο ένα κολλέγιο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο λόγω έλλειψης άδειας πυρασφάλειας, πιθανότατα δεν θα λειτουργήσει φέτος. Αναμένονται σύντομα σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Ανακοινώσεις αναμένονται και για άλλα επτά ιδιωτικά κολλέγια και 17 κτίρια, τα οποία κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Τέλος, όσον αφορά στους φοιτητές που φοιτούσαν στα συγκεκριμένα κολλέγια θα ληφθεί μέριμνα στο μέτρο του δυνατού από το υπουργείο Παιδείας και τη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;