Unicef: Έμπολα και πόλεμος αφήνουν 30 εκατομμύρια παιδιά εκτός σχολείου

o-US-CHILD-HUNGER-RATES-COUNTY-facebook

Περισσότερα από 30 εκατομμύρια παιδιά δεν θα πάνε σχολείο το 2014, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Unicef, η οποία τονίζει πως είναι περίπου τα μισά από όλα τα παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο σε όλο τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, το γεγονός ότι τα σχολεία έχουν γίνει στόχοι, έχει αναγκάσει εκατομμύρια εκτοπισμένα παιδιά να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα μαθήματά τους, ενώ σε πολλές χώρες, όπως η Συρία, οι μαθητές έχουν χρόνια να παρακολουθήσουν τακτικά μαθήματα.

Την ίδια ώρα, πλήττονται και οι χώρες όπου εξαπλώνεται ο Έμπολα με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε όπου πάνω από 3,5 εκ. μαθητές δεν θα επιστρέψουν στα σχολεία.

Μάλιστα, η Josephine Bourne, επικεφαλής των παγκόσμιων προγραμμάτων εκπαίδευσης της UNICEF, επισήμανε πως «για τα παιδιά που βιώνουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η εκπαίδευση είναι ένα σωσίβιο» και συνέχισε λέγοντας: «Το να είναι σε θέση να συνεχίσουν να μαθαίνουν προσφέρει στα παιδιά μια αίσθηση ομαλότητας που μπορεί να τα βοηθήσει να ξεπεράσουν ψυχικά τραύματα – και είναι μια επένδυση – όχι μόνο για μεμονωμένα παιδιά, αλλά και για τη μελλοντική δύναμη των κοινωνιών τους. Χωρίς τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την υποστήριξη που παρέχει η εκπαίδευση, πώς μπορούν αυτά τα παιδιά και νέοι άνθρωποι ξαναχτίσουν τη ζωή τους και τις κοινότητές τους;»

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις χώρες που πλήττονται από ένοπλες συρράξεις:
– Το ένα τρίτο των σχολείων που ρωτήθηκαν πρόσφατα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είτε είχαν χτυπηθεί από σφαίρες, πυρποληθεί, λεηλατηθεί ή καταληφθεί από ένοπλες ομάδες.
– Πάνω από 100 σχολεία που χρησιμοποιήθηκαν ως καταφύγια για πάνω από 300.000 ανθρώπους που εκτοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης σύγκρουσης στη Γάζα χρειάζονται αποκατάσταση.
– Μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν σκοτωθεί και απαχθεί στη βορειοανατολική Νιγηρία, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 200 κοριτσιών που δεν έχουν ακόμη απελευθερωθεί.
– Σχεδόν 3 εκατομμύρια παιδιά, το μισό του σχολικού πληθυσμού της Συρίας, τώρα δεν παρακολουθούν μαθήματα σε τακτική βάση.
– Περίπου 290 σχολεία έχουν καταστραφεί ή υποστεί βλάβες στις πρόσφατες μάχες στην Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;