ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων μεταφέρονται στον Ελαιώνα

91188576

Η δημιουργία νέου σταθμού των ΚΤΕΛ στην περιοχή του Ελαιώνα, όπου βρίσκεται και ο ομώνυμος σταθμός του Μετρό, μετά από πολλά χρόνια, γίνεται πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιστότοπο dikaiologitika, ο διαγωνισμός για την ανάληψη του έργου θα πραγματοποιηθεί από την Αττικό Μετρό, ενώ μέσα στο έργο, εκτός από τις εγκαταστάσεις που θα είναι αναγκαίες για τη λειτουργία των ΚΤΕΛ, έχουν προβλεφθεί και χώροι με εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις καθώς και χώροι στάθμευσης.

Μάλιστα, η δημιουργία του νέου σταθμού θα αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, αφού θα βελτιωθεί η προσβασιμότητα του επιβατικού κοινού των ΚΤΕΛ.

Από την άλλη, το κόστος του έργου υπολογίζεται ότι θα ανέλθει περίπου στα 90 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από τον παραχωρησιούχο και τα ΚΤΕΛ, ενώ το Αττικό Μετρό θα διατηρήσει ρόλο τεχνικού συντονιστή των μελετών και της κατασκευής του έργου.

Επίσης, στο έργο αναμένεται να συμβάλει και ο δήμος Αιγάλεω, στου οποίου τα όρια βρίσκεται η έκταση.

Όσον αφορά στη μελέτη για τη μεταφορά των δύο σταθμών στον Ελαιώνα, είχε υλοποιηθεί από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο το 2004, ενώ η προαναγγελία της έναρξης του συγκεκριμένου έργου έγινε τον Ιούλιο από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Τέλος, σύμφωνα με τη μελέτη, ο σταθμός θα δημιουργηθεί σε έκταση 90 στρεμμάτων στον Ελαιώνα, εκ των οποίων τα 45 στρέμματα θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των υπεραστικών λεωφορείων. Από τα 45 στρέμματα, τα 23 στρέμματα θα φιλοξενήσουν τον σταθμό των ΚΤΕΛ και τα υπόλοιπα 22 θα αξιοποιηθούν για εμπορικές χρήσεις, τη δημιουργία χώρων ψυχαγωγίας και στάθμευσης, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι και η ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;