Η απάντηση της Apple σχετικά με την παραβίαση του iCloud

icloud

Ήταν αναμενόμενο να ξεσηκωθεί κύμα αντιδράσεων μετά τη διαρροή γυμνών φωτογραφιών περισσότερων από 100 διασημοτήτων του Hollywood.

Πιο συγκεκριμένα, οι περισσότερες κατηγορίες αφορούσαν στην ύπαρξη κενών ασφαλείας στο σύστημα αποθήκευσης iCloud και την ανάμειξη του FBI.

Έτσι, η Apple δεν θα μπορούσε να αφήσει το ζήτημα χωρίς απάντηση και για το λόγο αυτό εξέδωσε προ ολίγου ανακοίνωση όπου αντικρούει όλους τους ισχυρισμούς περί ευθύνης της για το συμβάν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Apple αναφέρει ότι μετά από 40 και πλέον ώρες διερεύνησης “ανακαλύψαμε ότι ορισμένοι λογαριασμοί διασημοτήτων έπεσαν θύματα μιας στοχευμένης επίθεσης σε ονόματα χρηστών, κωδικούς πρόσβασης και ερωτήσεις ασφαλείας. Μια πολύ διαδεδομένη πρακτική στο Διαδίκτυο. Σε καμία από τις υποθέσεις που έχουν διερευνηθεί δεν έχει εντοπιστεί παραβίαση σε κανένα από τα συστήματα της Apple, συμπεριλαμβανομένων του iCloud ή του Find My Phone. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές για να βοηθήσουμε στον εντοπισμό των κακοποιών που εμπλέκονται στην υπόθεση.”

Τέλος, η Apple ζητάει από όλους τους χρήστες των υπηρεσιών και των προϊόντων της να χρησιμοποιούν ισχυρότερα passwords, αλλά και το σύστημα διπλής επαλήθευσης στοιχείων (Two-Step verification), προκειμένου να αποφύγουν στο μέλλον παρόμοιους κινδύνους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;