Έρευνα: Επικίνδυνοι ψυχοπαθείς αυτοί που βασανίζουν τα ζώα

2185-1266773193rfwB

Είχε έρθει επιτέλους η ώρα να γίνουν κάποια βηματάκια προς την τιμωρία όσων κακοποιούν ζώα, γιατί το κακό έχει παραγίνει κι η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ορίων.

Έτσι, η εφημερίδα Καθημερινή δημοσίευσε σήμερα κάποια στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που οργάνωσαν από κοινού το Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του τμήματος της Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι βίαιες πράξεις σε βάρος των ζώων έχουν αναγνωριστεί διεθνώς ως ενδείξεις επικίνδυνης ψυχοπάθειας, η οποία, μάλιστα, δεν σταματά στο βασανισμό ζώων.

Άλλα στοιχεία από τις αμερικάνικες αρχές αποκαλύπτουν ότι οι περισσότεροι καταδικασθέντες για σεξουαλική κακοποίηση και δολοφονίες είχαν ιστορικό βίας προς τα ζώα, ενώ και το 71% των γυναικών που έχουν ζητήσει προστασία από το κράτος στις ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι ο άνθρωπος που τις κακοποιούσε είχε κακοποιήσει ζώα και στο 87% των περιπτώσεων ήταν αυτόπτες μάρτυρες.

Επίσης, στο άρθρο αναφέρονται και δηλώσεις της συνιδρύτριας της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας και δημιουργό της ιστοσελίδας trihes, Κλέας Μοριανού, σύμφωνα με την οποία «κάθε χρόνο αυξάνονται οι καταδικαστικές αποφάσεις στην Ελλάδα εις βάρος ανθρώπων που κακοποίησαν ζώα».

Η ίδια τόνισε, επίσης, πως φέτος είχαμε και δύο δικαστικές «πρωτιές»: την πρώτη καταδικαστική απόφαση για κακοποίηση γάτας (η υπόθεση του 55χρονου καφετζή που χτύπησε μέχρι θανάτου αδέσποτο ζώο), με τρίχρονη φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 5.000 ευρώ, και την πρώτη καταδίκη σε φυλάκιση χωρίς αναστολή σε εκείνον που έσυρε τον σκύλο του με το αυτοκίνητο στις Σέρρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;