7 διαπιστώσεις για τη γ΄λυκείου και τις πανελλαδικές

baseis2010

Ο Αύγουστος σιγά σιγά φτάνει προς το τέλος του και από αυτό συνεπάγονται 2 πράγματα για τους μαθητές. Αρχικά, το τέλος των διακοπών και το “αναγκαστικό” ξεκίνημα μιας ακόμη σχολικής χρονιάς.

Κάθε χρόνο πάνω απο 120 χιλιάδες μαθητές ξεκινούν την γ’ λυκείου. Αντικειμενικά, είναι η χρονιά με τη μεγαλύτερη πίεση για τους μαθητές. Πίεση απο το σχολείο, πίεση απο τους γονείς, πίεση απο τον ίδιο τους τον εαυτό, καθώς προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα και να πετύχουν τελικά το στόχο τους.

Λίγο πριν απο τη νεα ακαδημαϊκή χρονιά, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε 7 διαπιστώσεις που κάναμε για την γ’ λυκείου και το θεσμό των πανελλαδικών εξετάσεων.

Άκου τον οργανισμό σου!

Μην κάνεις το λάθος να διαβάζεις και να τρέχεις από μάθημα σε μάθημα όλη μέρα. Διαφορετικά, θα “πέσεις κάτω” από την κούραση και δεν θα μπορείς να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της χρονιάς.

Η παγίδα του Internet και των Social Media

Το κλασικό παράδειγμα, για ένα βίντεο μπαίνει κανείς στο YouTube και καταλήγει να έχει δει ολόκληρες playlists.

Η επιλογή του Καθηγητή!

Η “χημεία” του μαθητή με τον καθηγητή, είναι μάλλον ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιτυχία ή την αποτυχία του μαθητή, γι’αυτό το λόγο χρειάζεται να ψάξεις πολύ καλά πριν επιλέξεις τον καθηγητή που θα συνεργαστείς.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι εύρεσης καθηγητή ακόμη και online (Tutorizon, Private Teacher, saini, κλτ.), για να μπορέσεις να συγκρίνεις εύκολα τον ιδανικό tutor για εσένα.

ΑΕΙ να είναι..!

Έχουμε δει πολλούς μαθητές να δηλώνουν στο μηχανογραφικό τους ΑΕΙ, χωρίς να γνωρίζουν το πρόγραμμα σπουδών αυτών των σχολών, με μοναδικό κριτήριο το “κύρος” ενος πανεπιστημίου. Συμβουλή..ψάξε καλά το πρόγραμμα σπουδών κάθε τμήματος, την ποιότητά του, ενω και μια ερώτηση σε κάποιον απόφοιτο, σίγουρα θα είναι βοηθητική.

Το σύνδρομο των γονιών – Αυτο θα κάνεις στη ζωή σου..!!

Οι “συμβουλές” των γονιών στην επιλογή του τμήματος-σχολής είναι κάτι παραπάνω απο δεδομένο. Κατανοούμε την αξία τους και την αναζητούμε. Απλά πρέπει να παραμένουν συμβουλές και οχι να τις θεωρούμε δεδομένες, ούτε και απολύτως σωστές.

Βρες το επάγγελμα που σου ταιριάζει. Ρωτώντας..!

Μη φαντασιώνεσαι επαγγέλματα με βάση τις ταινίες που βλέπεις. Ανακάλυψε τα ταλέντα σου, παρακολούθησε τις τάσεις τις εποχής και προσπάθησε να πάρεις πληροφορίες απο επαγγελματίες του χώρου που νομίζεις οτι σε ενδιαφέρει.

Οι Πανελλαδικές δεν είναι δύσκολες!

Η δυσκολία, δεν βρίσκεται στο θεσμό των Πανελλαδικών, ούτε στη τάξη της γ΄λυκείου. Η πραγματική δυσκολία, είναι να βρεις το ιδανικό επάγγελμα για εσένα. Μείνε ανοιχτός σε ιδέες και συνέχισε να αποκτάς καινούριες εμπειρίες. Μην απογοητευτείς που δεν πέρασες στη σχολή που ήθελες, αλλά και μην εφησυχαστείς αν τελικά πέρασες. Το Βachelor είναι απλά μια αρχή… για να βρείς το δρόμο σου.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές.

Keep going,
Απο την ομάδα του Tutorizon.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 0 
 2 
 0