Πότε οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το κρεβάτι;

Love-sex-and-sexuality-couple

Νέα μελέτη που μας παραχωρείται από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, αποκαλύπτει ποιος είναι ο βασικότερος παράγοντας που καθορίζει τα επίπεδα ικανοποίησης της γυναίκας στο σεξ. Για τις ανάγκες αυτής της ενδιαφέρουσας αναμφίβολα μελέτης, οι ερευνητές πήραν προσωπικές συνεντεύξεις από 95 συνολικά γυναίκες, ηλικίας από 20 έως 68 ετών, και τα ευρήματά τους παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Εταιρίας.

Από τις συνεντεύξεις αποκαλύφθηκε πως η πλειονότητα των γυναικών θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση την αγάπη και τον έρωτα, ώστε το σεξ να είναι ικανοποιητικό και ευχάριστο. Αυτό φάνηκε να ισχύει τόσο για τις μακροχρόνιες σχέσεις, όσο και για το γάμο. Οι ερευνητές υπογραμμίζουν μάλιστα ότι όταν δύο ερωτευμένοι κάνουν σεξ δεν ενισχύεται μόνο η συναισθηματική εμπειρία, αλλά ταυτόχρονα και η σωματική απόλαυση είναι εντονότερη.

Μόλις 18 από τις 95 γυναίκες φάνηκε να πιστεύουν ότι η αγάπη και ο έρωτας δεν είναι απαραίτητες προϋποθέσεις στο σεξ. Η σχέση αγάπης και σεξ, όπως προβάλλεται από το γυναικείο φύλο τουλάχιστον, φαίνεται να πηγάζει από τον ίδιο τον εγκέφαλο. Παλαιότερη μελέτη που είχε πραγματοποιηθεί στον Καναδά είχε καταδείξει ότι η ερωτική επιθυμία και η αγάπη πηγάζουν από την ίδια περιοχή του εγκεφάλου (το φλοιό της νήσου), η οποία ελέγχει τα συναισθήματα.

Οι Αμερικανοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για τις γυναίκες το σεξ και η αγάπη είναι δυο έννοιες στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους, και ο διαχωρισμός τους μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικός για τις σεξουαλικές εμπειρίες τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;