Έρευνα: Στοματικός έρωτας και... γυναικεία ευτυχία

newego_LARGE_t_821_105837115_type12364

Αντικείμενο της νέας έρευνας που διενεργήθηκε από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ήταν η επίδραση του στοματικού έρωτα στην ψυχολογική υγεία των γυναικών.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Archives of Sexual Behavior», έδειξε πως οι γυναίκες που επιδίδονταν σε στοματικό σεξ με τους ερωτικούς συντρόφους τους ήταν περισσότερο ευτυχισμένες και ικανοποιημένες με τη ζωή τους.

Μάλιστα, 293 γυναίκες εξετάστηκαν για τις ανάγκες της έρευνας από το επιστημονικό ερευνητικό προσωπικό, το οποίο έφτασε στο συμπέρασμα πως το ανδρικό σπέρμα περιέχει χημικές ουσίες, οι οποίες συμβάλλουν στη βελτίωση της ψυχικής διάθεσης, του ύπνου, αλλά και στο να αναπτύξουν περισσότερο τα συναισθήματα αγάπης προς τον σύντροφό τους.

Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με την έρευνα, επειδή το αντρικό σπέρμα περιέχει κορτιζόλη, η οποία αυξάνει τα συναισθήματα αγάπης και συντροφικότητας, οιστρόνη και οξυτοκίνη, ορμόνες που βελτιώνουν την ψυχολογική διάθεση, θυροτροπίνη, ορμόνη η οποία βοηθάει να καταπολεμήσει ο οργανισμός την κατάθλιψη, όπως και η σεροτονίνη και μελατονίνη, η οποία βοηθάει τη γυναίκα να έχει καλύτερης ποιότητας ύπνο.

Τέλος, οι γυναίκες που δεν επιδίδονταν σε στοματικό σεξ, σύμφωνα με τα ερευνητικά ευρήματα, παρουσίαζαν όμοια συμπτώματα κατάθλιψης με εκείνες τις γυναίκες που απείχαν εντελώς από κάθε σεξουαλική επαφή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;