Οι αποφασιστικοί άνθρωποι μακροζωούν!

davidg1

Η εμμονή με τον έλεγχο θεωρείται ένα αρνητικό στοιχείο του χαρακτήρα, όμως οι άνθρωποι που δε θεωρούν τον εαυτό τους έρμαιο της τύχης φαίνεται πως καταφέρνουν να προσθέσουν μερικά χρόνια στη ζωή τους.

Νέα σχετική αμερικανική μελέτη δείχνει ότι οι αποφασιστικοί άνθρωποι έχουν τρεις φορές λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε νεαρή ηλικία!

Οι ερευνητές συνέκριναν το προσδόκιμο ζωής και τα στοιχεία της προσωπικότητας 6.000 συνολικά ατόμων και διαπίστωσαν ότι η αποφασιστικότητα οδηγεί το άτομο στην επιτυχία και κατ’ επέκταση τη μακροζωία!

Η αποφασιστικότητα αφορά στην επιθυμία του ατόμου να έχει τον απόλυτο έλεγχο της ζωής του χάρη στις ικανότητες, τα κίνητρα και τη σκληρή δουλειά. Οι αποφασιστικοί άνθρωποι δε φαίνεται να πιστεύουν καθόλου στη μοίρα ή την τύχη. Αυτό το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας ενισχύει τις άμυνες του ατόμου απέναντι στις εξωτερικές επιδράσεις και εμπνέει την επιμονή ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Παλαιότερες μελέτες έχουν υποδείξει ότι το μορφωτικό επίπεδο είναι καθοριστικό για τη μακροζωία, όμως το νέο ερευνητικό έργο έδειξε ότι η αποφασιστικότητα αντισταθμίζει την όποια έλλειψη μόρφωσης ως προς το προσδόκιμο ζωής.

Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό “Health Psychology” του Αμερικανικού Συλλόγου Ψυχολογίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;