Τα παιδιά που υπήρξαν θύματα του bullying αρρωσταίνουν πιο συχνά!

bullies_kids

Μία νέα αμερικανική μελέτη αποκαλύπτει ότι ο εκφοβισμός (bullying) έχει σημαντικό αντίκτυπο τόσο στην ψυχική, όσο και τη σωματική υγεία των παιδιών, καθώς τα θύματα αντιμετωπίζουν συχνότερα συμπτώματα όπως ο στομαχόπονος ή ο πονοκέφαλος. Αυτές οι ενδείξεις κακής υγείας πιθανόν οφείλονται σε χαμηλού βαθμού φλεγμονή σε ολόκληρο το σώμα του παιδιού.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση PNAS αναφέρει ότι τα παιδιά που είχαν πέσει θύμα εκφοβισμού παρουσίαζαν αυξημένους δείκτες φλεγμονής ως ενήλικες.

Ο επικεφαλής της μελέτης Ουίλιαμ Κόπλαντ από το Πανεπιστήμιο Ντιούκ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δηλώνει πως η εξάπλωση της φλεγμονής μπορεί να επηρεάσει τη σωματική υγεία του ατόμου και να οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε πολυάριθμα προβλήματα υγείας.

Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερα από 1.420 παιδιά, ηλικίας 9 έως 21 ετών, και παράλληλα πήραν προσωπικές συνεντεύξεις από τις μητέρες τους. Τα αιματολογικά δείγματα που λήφθηκαν από τα παιδιά ανά έτος ή διετία, έδειξαν ότι τα παιδιά που είχαν πέσει θύματα εκφοβισμού παρουσίαζαν υψηλά επίπεδα της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (CRP), ένα βιολογικό δείκτη της φλεγμονής. Μάλιστα, τα επίπεδα της πρωτεΐνης στα θύματα αυξάνονταν σταδιακά όσο τα παιδιά μεγάλωναν…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;