Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας για τις αλλαγές στο Λύκειο

λοβέρδος

Ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος μίλησε σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με τις αλλαγές που θέλει να κάνει στο Λύκειο ο εκάστοτε υπουργός.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά «Θα πρέπει να τρελάνουμε και άλλο αυτά τα παιδιά;», ενώ στη συνέχεια, απαντώντας σε σχετικά αιτήματα Βουλευτών, τόνισε τα εξής:

– Θέλουμε να προσέξουμε το αναλυτικό πρόγραμμα και αν χρειαστεί με την περσινή εμπειρία κάτι λίγο θα το κάνουμε, αλλά αλλαγές μεγάλες στο αναλυτικό πρόγραμμα ειδικά του λυκείου δεν θα κάνουμε.

– Έχουμε ήδη συνεννοηθεί με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής να μειώσουμε σχετικά την ύλη, γιατί δεν βγαίνει. Μία σχετική μείωση της ύλης όχι σε όλα τα αντικείμενα, αλλά εκεί που η ίδια η πρακτική τροφοδότησε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με την εμπειρία της διαμαρτυρίας στην εμπειρία θα κάνουμε κάποιες μικρές παρεμβάσεις, αλλά μην περιμένετε πολλά πράγματα.

– Τα παιδιά φορτώνονται και αναρωτιέμαι αν από την υπερφόρτωση αυτή είμαστε ικανοποιημένοι. Έχουμε εκπαίδευση και παιδεία;

– Θα σας ενημερώσουμε, αλλά μην περιμένετε εκεί μεγάλες αλλαγές. Ναι στην ύλη, αλλά όχι στην αλλαγή των αναλυτικών προγραμμάτων και σε βάθος μελέτη για μεγάλη παρέμβαση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;