Η Αντιγόνη του Σοφοκλή, από το θέατρο της Μόσχας Luna Theater

luna theater

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή, από το θέατρο της Μόσχας Luna Theater, σε σκηνοθεσία Αλεξάντρ Σμολιακώφ, έρχεται από τη Ρωσία στην Ελλάδα για τρείς μόνο παραστάσεις στην Αθήνα, στην Πετρούπολη και στην Καλαμάτα.

Η αρχαία ελληνική τραγωδία ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς, σύμβολο συνέπειας στο χρέος και τους άγραφους νόμους, πίστης σε διαχρονικές αξίες και ιδανικά, φορέας μηνύματος καθολικής αγάπης, ανθρωπιάς, ανθρωπισμού, πραγματικής αρετής.

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) με έδρα τη Μόσχα (www.hecucenter.ru) σε συνεργασία με το θέατρο της Μόσχας «Luna “Theater”» και σε σκηνοθεσία του γνωστού δραματουργού και σκηνοθέτη Αλεξάντρ Σμολιακώφ ανέβασε την «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» στο Luna Theater της Μόσχας. Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ άνοιξε το Φεστιβάλ «Ημέρες Ευρώπης» της πόλης Ουλιάνοβσκ (25-26/04/2014), το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πρεσβείας της Ε.Ε. στη Μόσχα (όπου παραβρέθηκαν πρέσβεις και διπλωμάτες από όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε.).

Η παράσταση τιμήθηκε στο 11ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Εθνικών Θεάτρων «ΜΟΣΧΑ-ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» με τρία βραβεία: Η ηθοποιός Δώρα Γιαννίτση βραβεύθηκε για το ρόλο της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ, ο Кωνσταντίν Ρόζανοβ για τα σκηνικά της παράστασης, ενώ το «Luna Theater» τιμήθηκε με βραβείο παραγωγής.

Αποσπάσματα της τραγωδίας απαγγέλλονται στην αρχαία και νέα ελληνική γλώσσα, το δε μεγαλύτερο μέρος της αποδίδεται στη ρωσική γλώσσα. Η παράσταση θα παρουσιασθεί με ελληνικούς υπέρτιτλους. Στην παράσταση συμμετέχουν Έλληνες και Ρώσοι ηθοποιοί, ενώ τη μουσική έχει συνθέσει ο διακεκριμένος μουσικός Νίκος Ξανθούλης.

Η Αντιγόνη είναι παραγωγή του Ηecucenter (Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας) σε συνεργασία με το θέατρο της Μόσχας «Luna Theater», ενώ στην Ελλάδα παρουσιάζεται σε συνεργασία με την «LPart» και την καλλιτεχνική εταιρεία «ΑΡΓΩ» της Αιμιλίας Υψηλάντη.

Συντελεστές

Μετάφραση: Φαντέι Ζελίνσκι
Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Σμολιακόβ
Σκηνικά –Κοστούμια: Ιουλία Κιρέεβα
Μουσική: Νίκος Ξανθούλης
Χορογραφία: Σεργκέι Ζαχάριν
Φωτισμοί: Σεργκέι Σεβτσένκο
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Σεργκέι Προχάνοβ

Διανομή:

Αντιγόνη: Δώρα Γιαννίτση
Κρέων: Ευκλείδης Κιουρτζίδης
Ισμήνη: Ναντέζντα Λουτσκάγια
Σκιά της Αντιγόνης: Αναστασία Μπορίσοβα
Αίμων: Ντμίτριι Μπικμπάγιεβ
Αίμων: Βιτάλιι Κρούγκλικ
Α΄ Αγγελιοφόρος: Ντμίτριι Βορόνιν
Β΄ Αγγελιοφόρος: Αρτούρ Ποχόντνια

Δ/νση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης.
Πληροφορίες

Τοποθεσία – Ημερομηνία: Θέατρο Βράχων, Βύρωνας, Τετάρτη 30 Ιουλίου 2-14
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014
Καλαμάτα, Αμφιθέατρο Κάστρου, Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 1Ο€ – Ταμείο: 12€

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;