Να πώς έγραψε ο Sverker Johansson 2,7 εκατ. άρθρα της Wikipedia

Αυτός είναι ο Σουηδός Sverker Johansson, ο οποίος είναι καθηγητής φυσικής και πολιτικός μηχανικός με πτυχία στη Γλωσσολογία, τα Oικονομικά και την Mοριακή Φυσική και όπως φαίνεται είναι και ο συγγραφέας 2,7 εκατομμυρίων άρθρων της Wikipedia.

Πώς γίνεται αυτό; Τα εξηγεί όλα ο ίδιος στη Wall Street Journal.

Πιο συγκεκριμένα, ο Sverker Johansson έχει αναπτύξει ένα σύστημα αυτόματης γραφής -γνωστό και ως bot- που βρίσκεται πίσω από το 8,5% του συνολικού περιεχομένου της μεγάλης διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας.

Μάλιστα, όπως εξηγεί ο Johansson το σύστημα που ανέπτυξε, ονόματι Lsjbot, μέσω αλγορίθμου, τραβά πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, τις οποίες μετέπειτα συνθέτει σε ένα κατανοητό κείμενο.

Ένας μεγάλος αριθμός άρθρων του αφορούν στην ταξινόμηση εντόμων ή σε μικρές πόλεις των Φιλιππίνων καθότι η γυναίκα του κατάγεται από εκεί.

Από την άλλη, σύμφωνα με το Popular Science, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται ειδικά προγράμματα bot για τη συγγραφή κειμένων, αφού ήδη μεγάλες αίθουσες σύνταξης χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνολογίες για να μεταδίδουν ακαριαία, έκτακτα γεγονότα.

Ωστόσο, αρκετοί συγγραφείς της Wikipedia αντιδρούν αρνητικά στην ιδέα του Johansson, ενώ ο ίδιος υπερασπίζεται το κατόρθωμά του λέγοντας ότι τα άρθρα του είναι πάντα ακριβή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;