Η κλιματική αλλαγή φταίει που εξαφανίζονται οι κοκκινομάλληδες;

9

Μια τάση μείωσης στους κοκκινομάλληδες έχουν παρατηρήσει οι επιστήμονες, την οποία, μάλιστα, αποδίδουν στην αλλαγή του κλίματος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ιndependent, το γονίδιο που δίνει το κόκκινο χρώμα συνδέεται άμεσα με τον γκρίζο καιρό στη Σκωτία αλλά και σε Ιρλανδία και Βόρεια Αγγλία, με αποτέλεσμα μια αλλαγή του καιρού σε αυτές τις χώρες να επηρεάζει και το dna και ίσως να προκαλέσει την υποχώρηση αυτής της μετάλλαξης.

“Πιστεύουμε ότι τα κόκκινα μαλλιά στη Σκωτία, την Ιρλανδία και τη βόρεια Αγγλία είναι αποτέλεσμα προσαρμογής στο κλίμα. Αν το κλίμα αλλάζει και γίνεται περισσότερο ή λιγότερο νεφελώδες, τότε αυτό θα επηρεάσει το γονίδιο. Με περισσότερο ήλιο, θα έχουμε λιγότερους κοκκινομάλληδες”, δηλώνει ο Alistair Moffat, διευθύνων σύμβουλος του Galashiels-based Scotlands DNA.

Από την άλλη, ένας άλλος επιστήμονας δήλωσε στην εφημερίδα Scotland Now: “Νομίζω ότι το γονίδιο, το οποίο ήδη βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, εξαφανίζεται σιγά σιγά”, ενώ τόνισε ότι θα χρειαστεί εκατοντάδες χρόνια για να συμβεί αυτό.

Έτσι, μόλις το 1-2% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κόκκινα μαλλιά, ενώ στη Σκωτία το ποσοστό είναι 13% και υπολογίζεται ότι το 40% φέρει το γονίδιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;