Ευτυχισμένες διακοπές... κατ' οίκον!

home pool

Οι Πανελλήνιες τελείωσαν, τα σχολεία κλείνουν, οι εξεταστικές όπου να είναι τελειώνουν, το καλοκαίρι των νέων ξεκινά. Ακόμα κι αν δεν είσαι μαθητής ή φοιτητής αλλά εργαζόμενος σίγουρα λίγο χρόνο θα κλέβεις που και που για να πάρεις μια δόση καλοκαιριού. Αν πάλι ανήκεις στην πλειοψηφία και είσαι άνεργος τότε σίγουρα ο ελεύθερος χρόνος δεν είναι το πρόβλημα σου…

Τι γίνεται όμως όταν έχεις χρόνο, αλλά σου λείπουν τα χρήματα; Τι κάνεις όταν η διάθεση σου είναι στα ύψη, αλλά οι οικονομικές σου δυνατότητες είναι στο χαμηλότερο σημείο; Πως μπορείς να διαχειριστείς την αδυναμία του να κάνεις πράξη αυτό που θέλεις όταν έχεις το χρόνο αλλά σου λείπουν τα μέσα;

Η διαχείριση της αδυναμίας γενικά, αποτελεί μια πρόκληση που καλείται όλο και πιο συχνά πλέον να διαχειριστεί ο σύγχρονος άνθρωπος. Μια διαχείριση που γίνεται δυσκολότερη όταν οι αντικειμενικές συνθήκες είναι ευνοϊκότερες, αλλά οι προσωπικές δυνατότητες περιορισμένες. Το οξύμωρο του πράγματος έγκειται περισσότερο στην αδυναμία των ανθρώπων να πραγματοποιήσουν τα θέλω τους όταν αυτά είναι απτά και εφικτά, οδηγώντας μοιραία σε ένα φαύλο κύκλο αδυναμίας – απογοήτευσης. Αυτό συμβαίνει διότι όταν κάτι που μπορείς να το έχεις, δε το έχεις η απογοήτευση διογκώνεται, οδηγώντας πολλές φορές στη ματαίωση.

Πως όμως μπορεί κάποιος να σπάσει αυτό το φαύλο κύκλο; Και πως μπορεί να μεταμορφώσει την αδυναμία του σε δυνατότητα;

Τo κλειδί σε κάθε περίπτωση είναι η θετική σκέψη και η αποφυγή της απαισιοδοξίας! Μια θετική ματιά και μια ευρηματική σκέψη μπορούν να οδηγήσουν σε εναλλακτικές διεξόδους. Είναι πολύ σημαντικό κάθε άνθρωπος να θυμάται πως εκεί που δεν υπάρχει ένας περπατημένος δρόμος, μπορεί να φτιάξει ένα νέο δικό του!

Τι κάνεις λοιπόν όταν έχεις χρόνο και διάθεση αλλά δεν έχεις χρήματα για διακοπές;

Πολύ απλά κάνεις διακοπές στο σπίτι σου! Ανεξάρτητα από το περιβάλλον, η διάθεση είναι που διαμορφώνει την ψυχολογία. Πως όμως φτιάχνεις τη διάθεση σου;

Θα το λέω πάντα πως, η ευτυχία στη ζωή κρύβεται στις μικρές απολαύσεις.

Ας βάλουμε λοιπόν το καλοκαίρι στη ζωή μας:

1. Καιρός για εξερεύνηση

Βρισκόμαστε στην ωραιότερη χωρά του κόσμου, όπου κι αν βρίσκεσαι θα έχεις δίπλα σου ένα παράδεισο να ανακαλύψεις! Αν δεν είναι θάλασσα, θα είναι βουνό. Μην τον θεωρείς δεδομένο! Εξερεύνησε τον και «αξιοποίησε» τον.

2. Καιρός για ανανέωση

Ανανέωσε το σπίτι σου. Διακόσμησε το με διάθεση καλοκαιρινή. Βάλε χρώμα παντού και φτιάξε το μπαλκόνι σου σαν ένα μικρό καλοκαιρινό παράδεισο…

3. Καιρός για δημιουργία

Δημιούργησε γύρω σου συνθήκες παραλίας. Η δραστηριότητα αλλά και η καθημερινή επαφή με τα στοιχεία του καλοκαιριού μέσω των αισθήσεων φέρνουν το καλοκαίρι μέσα μας. Βάλε λοιπόν στους χώρους σου άμμο, κοχύλια, λουλούδια, πετρούλες. Κάνε κατασκευές και φτιάξε με τα χέρια σου γωνιές καλοκαιρινές.

4. Καιρός για παιχνίδι

Κάλεσε τους φίλους σου, αυτούς που αγαπάς και οργάνωσε νύχτες παιχνιδιού. Χαρτιά, επιτραπέζια και συζητήσεις ως το πρωί μπορούν να χαρίσουν στιγμές πραγματικής καλοπεράσεις.

5. Καιρός για καλοκαιρινή κουζίνα

Το φαγητό μας ενώνει, μας γεμίζει, μας ευχαριστεί. Ξεκίνα την καλοκαιρινή μαγειρική με φίλους. Ακόμα και αν το φαγητό δεν τρώγεται θα έχεις γελάσει πολύ.

6. Καιρός για παγωτό, καρπούζι και κοκτέιλ

Δε χρειάζεται να είσαι σε θέρετρο για απολαύσεις την αγαπημένη σου καλοκαιρινή απόλαυση. Δώσε έμφαση στη στιγμή και απόλαυσε ότι σου αρέσει.

7. Καιρός για χόμπι

Καλός καιρός, καλή διάθεση και ελεύθερος χρόνος οι καλύτερες προϋποθέσεις για γυμναστική, σπορ, αθλητικές δραστηριότητες και κάθε άλλου είδους χόμπι. Ξεκίνα άμεσα μια νέα δραστηριότητα, έκτος από ωραίες στιγμές θα γνωρίσεις και νέους ανθρώπους

8. Καιρός για διάβασμα

Το πιο ξεκούραστο και πιο οικονομικό ταξίδι είναι αυτό που μπορείς να κάνεις με ένα βιβλίο. Μην αμελείς τη δυνατότητα να ταξιδέψεις μέσα από τις σελίδες του.

9. Καιρός για χαλάρωση

Αξιοποίησε το χρόνο σου και ξεκουράσου. Κοιμήσου ή απλά μην κάνεις τίποτα. Γέμισε τις μπαταρίες σου και αποσυμπιέσου ψυχικά και σωματικά.

10. Καιρός για προσωπική φροντίδα

Το καλοκαίρι μας θέλει πιο όμορφους. Αξιοποίησε το χρόνο σου για την περιποίηση του προσώπου και του κορμιού σου. Φτιάξε μάσκες, κρέμες, ελιξίρια…και απόλαυσε στιγμές σπα, σπίτι σου!

Καλό καλοκαίρι!

Ειρήνη Μεσσήνη

Συμβουλευτική Ψυχολόγος

irinimessini@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;