Ικανοποιημένοι οι Πρυτάνεις με τις εγγυήσεις του νέου Υπουργού Παιδείας

ΠΡΙΣΜΑ 10/05/2007 ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Μέχρι να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης της αξιολόγησης των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ κανένας διοικητικός υπάλληλος δεν χάνει τη δουλειά του, συμφώνησαν στην σημερινή συνεδρίαση τους ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος και οι πρυτάνεις των οκτώ πανεπιστημίων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων.

Συνεχίστηκε πως θα τηρηθεί η συμφωνία για την προκήρυξη 600 θέσεων διοικητικών που πρόκειται να μπουν στη διαδικασία της διαϊδρυματικής κινητικότητας.

Η ανάθεση της αξιολόγησης σε εταιρεία αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνίου οπότε θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για το θέμα αυτό.

Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε στη συνάντησή του τη Δευτέρα με τα πανεπιστήμια να τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν και να στείλουν οι διοικήσεις τους τα οργανογράμματα με τις ανάγκες τους σε διοικητικό προσωπικό.

Στην επίκληση από πλευράς πρυτάνεων του περιεχομένου έκθεσης αξιολόγησής τους από την προηγούμενη διοίκηση του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Δεν έχω λάβει καμία τέτοια έκθεση· αν την είχα θα την είχα κάνει σημαία, να είστε σίγουροι».

«Κάποιοι μου λένε -δεν τολμώ να το υιοθετήσω γιατί δεν ξέρω- ότι υπήρξαν επί μέρους συμφωνίες με κατευναστικό χαρακτήρα για το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων, τις οποίες όμως άλλα μέλη της κυβέρνησης δεν αποδέχονταν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος. «Για τον λόγο αυτό θα κάνουμε όλες τις συναντήσεις μας δημόσια· δημόσια θα τα λέμε με την κυβέρνηση» συνέχισε.

Από την πλευρά τους οι πρυτάνεις έθεσαν τα προβλήματα σε κενά θέσεων διοικητικών υπαλλήλων ενώ συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτάκης Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοίνωσε πως διοικητικοί υπάλληλοι εκτελούν εθελοντική εργασία για την φύλαξη του χώρου του Πανεπιστημίου, ενώ ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ κ. Γ. Παντής ανέφερε ότι έχουν καταργηθεί ολόκληροι κλάδοι εργαζόμενων στα ΑΕΙ.

Ο Υπουργός είπε ότι η αξιολόγηση θα γίνει με βάση διαδικασία του ΕΣΠΑ και με διεθνή στάνταρ και δείκτες ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα πελατειοκρατίας ενώ πρόσθεσε πως δεν θα βάλει την υπογραφή του χωρίς αξιολόγηση. «Δεν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας αξιολόγηση. Με το μάτι θα την κάνουμε; Δεν μπορούμε να παίζουμε με τις ζωές των ανθρώπων».

«Ένα δεκάμηνο περίπου τα πανεπιστήμια βρίσκονται σε μια απίστευτη διαδικασία λόγω της διαθεσιμότητας» είπε ο αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Β. Καρδάσης. «Ξέρετε τι θα βγάλει αξιολόγηση; Ότι πρέπει να κάνουμε προσλήψεις στα πανεπιστήμια. Έχουμε σοβαρές ενστάσεις για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ως σήμερα» συνέχισε.

«Αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστήμιο Αθήνας δεν υπάρχει λογιστής» είπε ο αντιπρύτανης του ιδρύματος κ. Θ. Σφηκόπουλος.

Όπως είπε, ο ειδικός λογαριασμός του Πανεπιστημίου έχει χάσει τους μισούν υπαλλήλους του και τη διευθύντριά του, ενώ σε διαθεσιμότητα βγήκαν όλοι οι υπάλληλοι που ήταν υπεύθυνοι για την πυρόσβεση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. «Αυτό το καλοκαίρι η Πανεπιστημιούπολη θα καεί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σφηκόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι σχεδόν κάθε ημέρα γίνονται κλοπές και βανδαλισμοί σε τμήματά του λόγω της έλλειψης σε φύλακες.

«Το πρόβλημα δεν είναι ποσοτικό αλλά κομβικό. Το σύστημα έχει καταρρεύσει γιατί έχουν αφαιρεθεί κρίσιμοι κόμβοι» συνέχισε χαρακτηριστικά ο κ. Σφηκόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
87 - 91
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
6'
56 - 40
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;