Ολοκληρώθηκε το δωρεάν διαδικτυακό μάθημα

_YHY5685

Την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 ολοκληρώθηκε και επίσημα το μαζικό ανοικτό διαδικτυακό μάθημα (MOOC) “Beyond Silicon Valley: Growing Entrepreneurship in Transitioning Economies”. Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Στοά του Αττάλου, παρουσία του καθηγητή του μαθήματος Michael Goldberg, από το Case Western Reserve University.

O καθηγητής Goldberg βρέθηκε στην Ελλάδα προκειμένου να συντονίσει το τελευταίο διεθνές πάνελ συζήτησης του μαθήματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον μοναδικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς. Οι 21,000 εγγεγραμμένοι στο μάθημα διεθνώς μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την τελική αυτή συζήτηση ζωντανά μέσω διαδικτύου. Μεταξύ τους και οι 3,500 Έλληνες που τις τελευταίες 8 εβδομάδες παρακολουθούν το μάθημα.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα συνολικά διδάγματα του μαθήματος, για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε μεταβαλλόμενες οικονομίες. Το κοινό της εκδήλωσης, στην πλειοψηφία του μαθητές που παρακολούθησαν το διαδικτυακό μάθημα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Καθηγητή Goldberg. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα David D. Pearce.

Το δωρεάν διαδικτυακό μάθημα ξεκίνησε στις 28 Απριλίου και είχε θέμα την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε οικονομίες σε μετάβαση. Η συνεργασία της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece και της Metavallon, δημιούργησε μια μοναδική εμπειρία για τους Έλληνες που παρακολούθησαν το μάθημα.

Οι εγγεγραμμένοι από την Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις με ελληνικούς υπότιτλους, καθώς και να εκτεθούν σε ελληνικό εκπαιδευτικό υλικό. Οι συντελεστές του μαθήματος πραγματοποίησαν 36 συνεντεύξεις με επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους κρατικών και ενδιάμεσων φορέων από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να δημιουργηθούν 9 θεματικά βίντεο, τα οποία να αποτυπώνουν την πραγματικότητα του ελληνικού οικοσυστήματος. Το εκπαιδευτικό αυτό υλικό ήταν στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους και το παρακολούθησαν μέσω της πλατφόρμας Coursera που φιλοξένησε το μάθημα και μαθητές από το εξωτερικό.

Επίσης, στο πλαίσιο του μαθήματος, διοργανώθηκαν 4 συναντήσεις σε 4 πόλεις της Ελλάδας. Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τι Ηράκλειο και τα Ιωάννινα συναντήθηκαν περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες στο μάθημα. Όσοι ήρθαν στις συναντήσεις αυτές είχαν τη δυνατότητα να γνωριστούν μεταξύ τους και να απευθύνουν ερωτήσεις στους προσκεκλημένους ομιλητές.

Στην τελική εκδήλωση του μαθήματος την Τετάρτη 11 Ιουνίου, στην Αθήνα είχαμε κοντά μας τον καθηγητή Michael Goldberg, o οποίος συντόνισε ένα διεθνές πάνελ, σε μια συζήτηση που μεταδόθηκε από την Στοά του Αττάλου σε όλον τον κόσμο.

 Δελτίο Τύπου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
6'
6 - 8
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;