Τα 3 συναισθήματα που

bw-black-and-white-body-photo-photography-Favim.com-340865

Μπορεί η αγάπη να μας κινητοποιεί και η συμπόνοια να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, ωστόσο, υπάρχουν και μερικά συναισθήματα που δεν είναι και τόσο εποικοδομητικά και μάλιστα μπορεί να βλάψουν ανεπανόρθωτα την υγεία μας.

Τρία είναι όλα και όλα. Δες ποια είναι και απόφυγέ τα!

1. Θυμός

Μελέτες δείχνουν ότι ο θυμός αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών και μπορεί να μας οδηγήσει μέχρι και στο έμφραγμα. Ένα ξαφνικό ξέσπασμα πυροδοτεί την απελευθέρωση χημικών ουσιών, όπως η αδρεναλίνη και η νοραδρεναλίνη, σε ολόκληρο το σώμα. Παράλληλα, η αμυγδαλή του εγκεφάλου υπερλειτουργεί και μεγάλες ποσότητες αίματος διοχετεύονται στο μετωπιαίο λοβό, την περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει τη λογική σκέψη. Γι’ αυτό και όταν θυμώνουμε χάνουμε την υπομονή μας και μπορεί να αρχίσουμε να εκτοξεύουμε αντικείμενα προς κάθε κατεύθυνση. Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αποδεικνύει πόσο επικίνδυνος μπορεί να αποδειχθεί ο θυμός για την υγείας μας, καθώς οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι δύο ώρες μετά από μια έκρηξη θυμού υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να πάθουμε έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

2. Μοναξιά

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο διαπίστωσαν ότι η μοναξιά μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για τον πρόωρο θάνατο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους που ζουν πολλά χρόνια μόνοι, καθώς αντιμετωπίζουν αυξημένο στρες και δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν ακόμη και μικρά, καθημερινά προβλήματα.

3. Θλίψη

Η στεναχώρια δε μας καταπονεί μόνο ψυχολογικά, αλλά και σωματικά. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία δείχνει, ότι το πένθος διπλασιάζει τον κίνδυνο θανατηφόρου εμφράγματος ή εγκεφαλικού, μετά την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, όπως ο σύζυγος ή ο σύντροφος.

Οι πληροφορίες που αξιοποιήθηκαν για την εκπόνηση του άρθρου, προέρχονται από το onmed.gr.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;