Αυτό είναι το πρώτο σπίτι στην επιφάνεια της σελήνης

Από τη Σουηδία μας έρχεται η είδηση για ένα φιλόδοξο project ενός καλλιτέχνη και επιχειρηματία, ο οποίος θέλει να εγκαταστήσει το πρώτο σπίτι στην επιφάνεια της σελήνης κι απ’ ό,τι φαίνεται, μπορεί να τα καταφέρει.

Πιο συγκεκριμένα, το σπίτι – art installation, μεγέθους 2 x 3 θα είναι φτιαγμένο από ανθεκτικά υλικά για να αντέξει τις αντίξοες διαστημικές συνθήκες, ενώ ένας ρομποτικός μηχανισμός θα το βοηθήσει να αυτόσυναρμολογηθεί και να γεμίσει αέριο, μόλις αγγίξει τη σεληνιακή επιφάνεια.

Μάλιστα, μέρος του σχεδίου του Mikael Genberg χρηματοδοτείται από μια εταιρεία χρωμάτων που φιλοδοξεί να βάψει την “πρώτη σεληνιακή κατοικία”, που είναι κατά 75% έτοιμη σύμφωνα με τα σχέδια, με τα παραδοσιακά χρώματα που είναι βαμμένα τα σουηδικά σπίτια.

Έτσι, ο εμπνευστής του Μικρού Σπιτιού στο Φεγγάρι υποστηρίζει πως κάθε εισφορά του ενός δολαρίου στην crowdfunding καμπάνια στο site του, με στόχο τα 15 εκατομμύρια δολάρια, ωθεί το σπίτι 25 μέτρα πιο κοντά στον προορισμό του.

Τέλος, εάν όλα πάνε καλά, το σπίτι θα φτάσει στον προορισμό του τον Οκτώβρη του 2015, με την αποστολή του διαστημοπλοίου Falcon 9, της εμπορικής εταιρείας SpaceX.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;