Εκλογές 2014: Αποτελέσματα (liveblogging II)

kalph

Καλησπέρα. Μαζί θα παρακολουθήσουμε όλη την εκλογική διαδικασία και τα αποτελέσματα για τις ευρωεκλογές 2014 και το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Από το πρωί ψηφίζουν στα τοπικά εκλογικά τμήματα οι Έλληνες ψηφοφόροι χωρίς απρόοπτα.

Οι κάλπες, όπως συνηθίζεται, άνοιξαν στις 07:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στις εκλογές οι εκλογείς είναι 9.871.733, (με 4.779.471 εξ αυτών άντρες και 5.092.262 γυναίκες).

Δείτε πριν ξεκινήσουμε:

Χρήσιμα Link:

Τελικό Update exit polls: 20:36 (100%)

Δείτε live τα αποτελέσματα εδώ:

 

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα

  • Περιφερειακές Εκλογές 2014

Εκλογές 2014 – Αποτελέσματα Περιφέρεια Αττικής
Εκλογές 2014 – Αποτελέσματα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Εκλογές 2014 – Αποτελέσματα Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Εκλογές 2014 – Αποτελέσματα Περιφέρειας Κρήτης
Εκλογές 2014 – Αποτελέσματα Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Εκλογές 2014 – Αποτελέσματα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Εκλογές 2014 – Αποτελέσματα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Εκλογές 2014 – Αποτελέσματα Περιφέρειας Ηπείρου
Εκλογές 2014 – Αποτελέσματα Περιφέρειας Θεσσαλίας
Εκλογές 2014 – Αποτελέσματα Περιφέρειας Πελοποννήσου
Εκλογές 2014 – Αποτελέσματα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
Εκλογές 2014 – Αποτελέσματα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Εκλογές 2014 – Αποτελέσματα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

  • Ευρωεκλογές

Ευρωεκλογές 2014: Συγκεντρωτικά αποτελέσματα

Ευρωεκλογές 2014: Αποτελέσματα στην Ευρώπη

 

 

  • Ροή ειδήσεων

02:32. «Κερδίσαμε την μάχη της Αττικής», είπε η Ρένα Δούρου από τα Προπύλαια, έχοντας στο πλευρό της τον Αλέξη Τσίπρα. «Αύριο ξεκινά ο πόλεμος με τα συμφέροντα», συμπλήρωσε. Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «θα συνεχιστεί ο αγώνας» και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «θα τον κερδίσουμε».

02:29. Περιφερειακές εκλογές 2014 – Αποτελέσματα: Οι νέοι περιφερειάρχες!

01:39. «Μια σειρά από εντυπωσιακά αποτελέσματα συγκλονίζουν την Ευρωπαϊκή Ενωση με την Aκροδεξιά να θριαμβεύει στη Γαλλία, στη Δανία και στην Αυστρία, και την σκληρή Αριστερά πρώτο κόμμα στην Ελλάδα», γράφει ο βρετανικός Guardian στο σχόλιό του για τις ευρωεκλογές.

01:00. Εκλέγεται η Ρένα Δούρου στην Αττική!

12:39. Δηλώσεις Θεοδωράκη

12:37. «Μπαίνουμε στο πολιτικό παιχνίδι, με απαιτήσεις, χωρίς βερμπαλισμούς και έπαρση. Ευχαριστώ όσους συνετέλεσαν στο επιτυχές αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.

12:32. «Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) κερδίζει τις ευρωεκλογές και άρα διεκδικεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», έγραψε ο Γιούνκερ.

12:30. Πως κατανέμονται αυτή τη στιγμή οι έδρες στο Ευρωπαϊκοί Κοινοβούλιο

00:12. Α. Τσίπρας: “Αύριο όλη η Ευρώπη θα μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη σήμερα οι λαοί της Ευρώπης πανηγυρίζουν για την ήττα των μνημονίων, στον τόπο που η ευρωπαϊκή ηγεσία επέλεξε ως πειραματόζωο”

00:01. Βενιζέλος: “Τώρα βγάζουμε επιτέλους το κεφάλι μας από το νερό. Παρά τις δυσκολίες και τις εύλογες δυσαρέσκειες η χώρα διάλεξε να ολοκληρωθεί η προσπάθεια για έξοδο από την κρίση. Η προοδευτική σταθερότητα δεν είναι στασιμότητα”

23:50. Μέχρι στιγμής Έδρες στην ευρωβουλή:

Λαϊκό Κόμμα: 211

Σοσιαλιστές 193

Φιλελεύθεροι 74

Πράσινοι 58

23:46. Θρίαμβος Τζιτζικώστα στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεντρώνει ποσοστό 70% έναντι 30% του Γ. Ιωαννίδη με ενσωμάτωση 10%.

23:39.  Α. Σαμαράς: “Στους δήμους και τις περιφέρειες ο ΣΥΡΙΖΑ, απέτυχε σχεδόν παντού στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση παραμένει εγγυητής της σταθερότητας”

23:39: Γ. Καμίνης: “Χάρηκα γιατί στην αντιπαράθεση αυτή γνώρισα ένα νέο άνθρωπο τον οποίο καλωσορίζω στο δημοτικό συμβούλιο. Έχω την ελπίδα ότι με τον κ. Σακελλαρίδη και με το σύνολο της δημοκρατικής αντιπολίτευσης θα έχουμε μια καλή συνεργασία”

23:10. Φώτης Κουβέλης: “Η ΔΗΜΑΡ είναι δημοκρατικό κόμμα. Θα συζητήσουμε το μήνυμα των εκλογών και τις αιτίες του αποτελέσματος. Η ΔΗΜΑΡ είναι και θα είναι παρούσα προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας”

22:42. Εύκολα και για τον Αχιλλέα τον Μπέο στο Βόλο. Συγκεντρώνει ως τώρα ποσοστό 54,02% ενώ ο αντίπαλος του συγκεντρώνει 45,98%.

22:38. Νίκη του υποψήφιου δημάρχου με το Κομμουνιστικό Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) για τον Δήμο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα με την ενσωμάτωση στο 1,54% ο κ. Πελετίδης συγκεντρώνει το ποσοστό του 63,28% έναντι 36,72% που συγκεντρώνει ο ανθυποψήφιός του, Κωνσταντίνος Χριστόπουλος.

22:31. Δηλώσεις Μπουτάρη: Σήμερα η Θεσσαλονίκη έβγαλε Δήμαρχο. Δεν τον έβγαλαν ούτε τα κόμματα, ούτε ομάδες συμφερόντων. Η πόλη έδειξε ότι επιμένει συνειδητά στην επιλογή του 2010. Να κάνουμε πράξη όλα όσα πρέπει για να είναι η Θεσσαλονίκη πόλη των ονείρων μας. Πρωταρχικό μέλημά μου είναι να πάψει η Θεσσαλονίκη να είναι πρωτεύουσα της ανεργίας. Πρέπει να ευχαριστήσω τον Σ. Καλαφάτη, που με πήρε τηλέφωνο για να μου δώσει συγχαρητήρια. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου, τα παιδιά μου τα εγγόνια μου και τη σύντροφό μου”

22:15. Δηλώσεις Μώραλη: Είναι μεγάλη μέρα για τον Πειραιά. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Ευχαριστώ όλους τους Πειραιώτες για τη συμμετοχή τους. Ένα είναι βέβαιο. Έχουμε πολλή δουλειά και δύσκολο έργο. Έχουμε όμως και σχέδιο. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το συνδυασμο΄Πειραιάς-Νικητής για τον ωραίο αγώνα που πήραμε. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και πάνω απ’ όλα τη μητέρα και τον πατέρα μου, που με μεγάλωσαν με δημοκρατικές αρχές”

21:51 Σαπούνι στο Σύνταγμα. Ας ελπίσουμε να μην είναι αυτό που θα μπορούσε κάποιος άρρωστος νου να θέλει να σημαίνει::

 

21:00. Τσίπρας: “Όταν σας είπα ότι τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μ’ ακούγατε”

20:15: Αποτελέσματα από όλη την Ευρώπη

20:00. Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση της Singular Logic για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα δημοσιοποιηθεί στις 22:00, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ι. Μιχελάκη

19:54. Το κυπριακό ΕΛΑΜ, αδελφό κόμμα της Χρυσής Αυγής, παίρνει σχεδόν το 3%.

19:53. Εκλογικό αποτέλεσμα από την ακριτική Γαύδο. Οι ψηφοφόροι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία απείχαν από τις ευρωεκλογές διαμαρτυρόμενοι για το θέμα της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στην Μεσόγειο.

19:00. Νίκη ΣΥΡΙΖΑ, Ελιάς και Χρυσής Αυγής δείχνουν τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής. Ήττα για ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ. Απίστευτο ντέρμπυ στην περιφέρεια Αττικής.

18:15. Λιγότερο από 45 λεπτά απομένουν μέχρι το κλείσιμο των καλπών και την ανακοίνωση των exit polls.

17:30. Σε περιπέτειες μπήκε το πρωί της Κυριακής ψηφοφόρος στην Ξάνθη που προσήλθε στις κάλπες για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο ίδιος ωστόσο επέλεξε να ψηφίσει μόνο για τις ευρωεκλογές, αρνούμενος να παραλάβει τα ψηφοδέλτια και τον δεύτερο γύρο σε Δήμο και Περιφέρεια, λέγοντας πως δεν θέλει να ψηφίσει για αυτά. Επικράτησε σύγχυση για λίγα λεπτά, με την Αστυνομία μετά από εντολή να τον οδηγεί στο Τμήμα.

Λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

17:00. Στις 19:00 κλείνουν οι κάλπες.

15:45. Στις 19:00 τα exti polls για τις Ευρωεκλογές και για το δεύτερο γύρο δημοτικών εκλογών

14:52. Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει για το περιστατικό με τις σφαίρες: Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται. Απαντά με την συσπείρωση και την αποφασιστικότητα των δημοκρατικών πολιτών καταδικάζοντας κατηγορηματικά κάθε εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια

14:50. Τρελό περιστατικό στο εκλογικό τμήμα 330 των Σερρών. Δικηγόρος της πόλης εμφανίστηκε δηλώνοντας πως είναι δικαστικός αντιπρόσωπος, παρέλαβε εκλογικό υλικό και επιχείρησε να πραγματοποιήσει την εκλογική διαδικασία..

Επικράτησε αναστάτωση και μετά από παρέμβαση της αστυνομίας ο δικηγόρος συνελήφθη. Οπως έγινε γνωστό, ο Άρειος Πάγος είχε ορίσει δικαστικό αντιπρόσωπο τον δικηγόρο στο γραφείο του οποίου είναι ασκούμενος ο συλληφθείς! Τη σύλληψη επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο Mega και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σερρών, Παναγιώτης Καρίπογλου.

14:28. Για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, έρευνα πραγματοποιεί η αντιτρομοκρατική. Συγκεκριμένα Σύμφωνα, η επίθεση έγινε πιθανότατα, από τις 11 χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί. Δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, ωστόσο η έγινε αντιληπτή σήμερα, όταν και βρέθηκαν δύο οπές από βλήμα πυροβόλου όπλου, σε τζάμια του δευτέρου και τρίτου ορόφου του κτιρίου.

Από την έρευνα που έχει γίνει, έως τώρα, από κλιμάκιο της αστυνομίας στον χώρο, προκύπτει ότι πιθανότητα οι πυροβολισμοί ερίφθησαν από τη γωνία Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου, όπου βρέθηκε και ένας κάλυκας από καλάσνικοφ.

13:45. Σφαίρες στο γραφείο του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το Mega.

13:28. Πρωτοπορία στο Δήμο Χαλανδρίου που μαζί με τις κάλπες δοκιμάζουν και πειραματικό σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Δείτε εικόνα

13:26. Εκλογές 2014: Εισαγγελική παρέμβαση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ κατά ΑΝΤ1

13:10. Μ Μιχελάκης: Είναι μία πρωτόγνωρη διαδικασία, έχουμε για πρώτη φορά 3 διαφορετικές εκλογές. Συνήθη μικροπροβλήματα αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Στη Λήμνο και τη Σαμοθράκη όλα εξελίσσονται ομαλά. Σήμερα οι πολίτες επιλέγουν Δημάρχους, Περιφερειάρχες και τους εκπροσώπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Μην επιτρέψουμε με την αποχή, να αποφασίσουν άλλοι για λογαριασμό μας”.
12:52. Δηλώσεις Μπουτάρη:

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

12:46. Πληροφορίες για εκκένωση εκλογικού κέντρου στο Ίλιον από ομάδα χρυσαυγιτών. Oμάδα υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής φέρεται να προχώρησε στην εκκένωση του εκλογικού τμήματος, επειδή ηλικιωμένη γυναίκα τους είπε ότι όταν πήγε να ψηφίσει, δεν της δόθηκε το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, στον έφορο δεν έγινε καταγγελία για έλλειψη ψηφοδελτίων. Η διαδικασία σταμάτησε προσωρινά. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο σημείο έχει σπεύσει περιπολικό

12:45. Θεοδωράκης: “Θέλω να ζητήσω μία χάρη, από όσους μας παρακολουθούν από το σπίτι αυτή τη στιγμή, να δυναμώσουν τη μουσική, μήπως και ακούσουν οι νέοι και πάνε να ψηφίσουν. Να μην αφήσουν το δικαίωμα στους άλλους να αποφασίζουν γι’αυτούς. Όλα τα άλλα είναι εύκολα, θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα, χωρίς να την γκρεμίσουμε. Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να γίνουν και σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να αποφασίζει άλλος για σένα”

12:34. Χαμηλή η προσέλευση στην Κύπρο μέχρι στιγμής

12:29. Βαγγέλης Μαρινάκης για δημοτικές εκλογές στον Πειραιά:

“Σήμερα δίνουμε όλοι ραντεβού στις κάλπες και ψηφίζουμε για το μέλλον της πόλης που αγαπάμε με πάθος. Ψηφίζουμε, για να αλλάξει ο Πειραιάς μας. Ψηφίζουμε, για να δώσουμε δουλειά, αξιοπρέπεια και ελπίδα στους νέους μας. Ψηφίζουμε, για να δώσουμε στην υπερήφανη τρίτη ηλικία τον σεβασμό που της αξίζει.

Για το Μεγάλο Λιμάνι, που είναι η δύναμη της πόλης και θα μας κάνει και πάλι να κοιτάξουμε προς τη θάλασσα. Ψηφίζουμε για να έχουν τα παιδιά μας χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας. Για να γεμίσει με ζωή κάθε γωνιά της πόλης. Ψηφίζουμε, για κάθε Πειραιώτισσα και κάθε Πειραιώτη που θα δουν την πόλη μας να ζωντανεύει και το χαμόγελο τους να επιστρέφει. Σήμερα, ψηφίζουμε για έναν Πειραιά Νικητή! Εμείς μπορούμε!”

12:28. Βασίλης Μιχαλολιάκος:

Ο πολίτης έχει τη μεγαλύτερη δύναμη. Έπραξα και εγώ ως πολίτης το καθήκον μου για την δημοκρατία και για μια ισχυρή πόλη. Όταν ψηφίζουμε και όταν φεύγουμε από τη ζωή είμαστε ίσοι. Ψηφίζουμε για μια νέα Ευρώπη που θα λαμβάνει υπόψη τον άνθρωπο κι ιδίως τον νέο άνθρωπο. Καλή επιτυχία στη δημοκρατία

12:25. Πρόεδρος Κομισιόν: Υποψήφιοι και πως εκλέγονται

12:10 Δείτε ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πως κατανέμονται οι έδρες

12:00 Παρακολουθείστε live τα αποτελέσματα για τις Ευρωεκλογές

11:30. Αστυνομικοί προσήγαγαν συνταξιούχο που επιτέθηκε φραστικά στον Βενιζέλο στους Αμπελόκηπους. Τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής….

“Τί χειροκροτάτε; Δεν ντρέπεστε; Ξεχάσατε τη Λίστα Λαγκάρντ;” φώναξε ο κ. Καναβός στο πλήθος, ενώ αποδοκίμασε και τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο…

11:10.

Σε 20 εκλογικά κέντρα δεν πήγαν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και αντικαταστάθηκαν από τους πρώτους πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν. Σε άλλα 20 εκλογικά κέντρα, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν παρέλαβαν το εκλογικό υλικό, που πάντως βρέθηκε με την εκλογική διαδικασία να συνεχίζεται κανονικά…

10:57. 

Γαβριήλ Σακελλαρίδης

“Η Αθήνα σήμερα ολοκληρώνει το μεγάλο βήμα της προηγούμενης Κυριακής. Καλούμε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες να φέρουν τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η πόλη μας. Η επόμενη μέρα θα είναι ημέρα νίκης για την πόλη μας”

10:57.

Ρένα Δούρου:

“Μπορούμε εμείς οι πολίτες να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, επιλέγοντας ποιους θα μας κυβερνήσουν και ποιες στις περιφέρειες και τους Δήμους. Αν δεν ήμουν αισιόδοξη, βέβαια, πεισματάρα ότι μπορούμε εμείς οι πολίτες να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας,δεν θα είχα μπει επικεφαλής του σχηματισμού”

10:56. Ψήφισαν Ρένα Δούρου και Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

10:52. Δηλώσεις Παπανδρέου:

Το ΠΑΣΟΚ προσέφερε πολλά τα τελευταία 40 χρόνια για την πατρίδα. Ακόμα και στα χρόνια της κρίσης, αναλάβαμε ένα βάρος που δεν μας αναλογούσε, υπό την απειλή μία χρεοκοπίας. Κι αυτά τα κάναμε σε μία Ευρώπη που υπέκυπτε στις πιέσεις των αγορών. Ελπίζω αυτός ο κύκλος να κλείνει πια. Αύριο πρέπει να απαντήσουμε σε αυτές τις επιλογές. Κυρίως σε αυτόν τον τόπο δεν πρέπει να αφήσουμε στην άκρη αυτό που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κράτος δικαίου και ισονομίας, να μπορούμε να σταθούμε στα δικά μας πόδια. Από αύριο αυτό είναι το διακύβευμα για τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου

10.50.

Στο εκλογικό τμήμα της Ερυθραίας κατέφθασε για να ψηφίσει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου

10:40.

Δηλώσεις Καμμένου – Κουβέλη – Κουτσούμπα

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο
Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο
Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

10:20

Δηλώσεις Σγουρού:

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

10:00.

Ψήφισαν το πρωί οι πολιτικοί αρχηγοί κυβέρνησης και αντιπολίτευσης:

Ο Αντώνης Σαμαράς:

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Ο Αλέξης Τσίπρας:

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;