Social Impact Award 2014: Οι τρεις νικητές!

social impact

Το Social Impact Award 2014 έφτασε στο τέλος του με την τελετή απονομής βραβείων όπου αναδείχθηκαν τα τρία καλύτερα projects στο χώρο του Impact Hub Athens.

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, με στόχο να τονώσει τη νεανική κοινωνική επιχειρηματικότητα, να εκπαιδεύσει, να καθοδηγήσει, να συμβουλεύσει και να προετοιμάσει τους νέους που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση, μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια, διαγωνισμούς και τελικά υλοποίηση των τριών δράσεων που θα ξεχωρίσουν.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Φεβρουάριο με 8 εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνέχισε με ένα διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας όπου 12 ομάδες πέρασαν στην τελική φάση. Τρεις από αυτές βραβεύτηκαν με σκοπό να υλοποιηθούν, μέσα από μία διαδικασία επιλογής από κριτική επιτροπή και ανοιχτή παγκόσμια διαδικτυακή ψηφοφορία. Το κάθε βραβείο περιλαμβάνει 3.000 Ευρώ ως seed funding και εξάμηνη φιλοξενία στο χώρο του Impact Hub Athens όπου οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να εξελίξουν την ιδέα τους, ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί. Τα βραβεία δίνουν, επίσης, πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο του Impact Hub, και εξασφαλίζουν τη συμμετοχή των νικητών στο Ευρωπαϊκό συνέδριο του Social Impact Award που θα γίνει τον Ιούνιο, όπου θα παραβρεθούν όλοι οι νικητές του SΙΑ της κάθε χώρας.

Οι 3 ομάδες που βραβεύτηκαν με το Social Impact Award 2014 είναι το Ownfunding που επιλέχθηκε από την Παγκόσμια Διαδικτυακή Ψηφοφορία, το Blood-e και το Filisia τα οποία επιλέχθηκαν από την Κριτική Επιτροπή του Social Impact Award.

Το Ownfunding αποτελεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που παρέχει εργαλεία σε επιχειρηματίες που θέλουν να βρουν το κεφάλαιο για να ξεκινήσουν το δικό τους startup και παρουσιάζει επενδυτές με επικερδείς επιχειρηματικές ευκαιρίες. Ο κάθε χρήστης στο Ownfunding είναι είτε δημιουργός είτε επενδυτής, και μέσα από την πλατφόρμα μπορούν να έρθουν σε άμεση επαφή. Εκτός από τον παραδοσιακό τρόπο ανταμοιβής κατά την άντληση κεφαλαίων, προσφέρει επίσης crowdfunding μετοχών.

Το Blood-e αποτελεί μια καινοτόμα υπηρεσία που καλύπτει τη μετάγγιση αίματος στα νοσοκομεία. Με το πάτημα ενός κουμπιού τα νοσοκομεία ενημερώνουν τους πλησιέστερους και συμβατούς εθελοντές μέσα από μια βάση δεδομένων για το αίμα που χρειάζεται. Τα προσωπικά τους στοιχεία δε θα δημοσιεύονται πουθενά ενώ θα ενισχυθεί η εθελοντική αιμοδοσία.

Το Filisia ασχολείται με διαδραστικές εφαρμογές με άξονα τη μουσική, που είναι προσβάσιμες σε άτομα με ειδικές ανάγκες και τους βοηθούν στη διαδικασία αποκατάστασής τους. Τα συστήματα αυτά υποστηρίζουν ένα ευρύ φάσμα από αλληλεπιδράσεις και προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις ικανότητες του κάθε χρήστη.

Τα βραβεία παρέδωσαν οι χορηγοί του προγράμματος, το Ίδρυμα Κόκκαλη, τα Ελληνικά Πετρέλαια, ο ΟΤΕ και η COSMOTE, δίνοντας στις ομάδες την πρώτη ώθηση για να συνεχίσουν να επιχειρούν κοινωνικά.

Ένας κύκλος έκλεισε με τη λήξη του Social Impact Award 2014 και ένας άλλος ανοίγει με την ένταξη των τριών ομάδων στην κοινότητα του Impact Hub Athens. Το Impact Hub Athens είναι το πρώτο παγκόσμιο δίκτυο κοινωνικής καινοτομίας, αποτελούμενο από 8.000 επιχειρηματίες από 60 διαφορετικές πόλεις του κόσμου. Πρόκειται για ανθρώπους που μέσα από την συνεργατικότητα παίρνουν βιώσιμες και υπεύθυνες πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Impact Hub, υλοποιούνται εκπαιδευτικά, υποστηρικτικά και επενδυτικά προγράμματα που απευθύνονται σε καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες ή οργανισμούς, με σκοπό να τις βοηθήσουν να αναπτυχθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;