ΑΠΘ: Αυτοί είναι οι τρεις υποψήφιοι για τις πρυτανικές εκλογές

3EC18F41A2772F89B604ED613BBB951F

Στη σημερινή συνεδρίασή του το Συμβούλιο του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κατέληξε στην επιλογή των τριών υποψηφίων για τις πρυτανικές εκλογές του Ιδρύματος, που θα διεξαχθούν στις 12 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, από τους συνολικά έξι ενδιαφερόμενους υποψήφιους, επιλέχθηκαν ο καθηγητής Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Γιάννης Παπαδογιάννης, με 12 ψήφους, ο καθηγητής Φυσικής και διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας, Στέργιος Λογοθετίδης, με 11 ψήφους και ο καθηγητής Πολυτεχνικής, Περικλής Μήτκας, με 10 ψήφους.

Από την άλλη, αποκλείστηκαν ο καθηγητής Χημείας της ΣΘΕ, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, ο οποίος έλαβε δύο ψήφους και ο καθηγητής Βιολογίας και νυν αντιπρύτανης, Γιάννης Παντής, με μία ψήφο, ενώ ο υποψήφιος, καθηγητής Φυσικής – Νανοτεχνολογίας του πανεπιστημίου του Τενεσί, Παναγιώτης Δάτσκος, είχε υποβάλλει παραίτηση με το αιτιολογικό ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ουσιαστικά δεν επιτρέπει την εκλογή πρύτανη, ο οποίος δεν προέρχεται από το Ίδρυμα.

Έτσι, στην ψηφοφορία συμμετείχαν 12 από τα 14 μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος, καθώς δύο μέλη του παραιτήθηκαν για λόγους δεοντολογίας, εξαιτίας του ενδιαφέροντός τους να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου, καθηγητή Ιατρικής, Βασίλη Ταρλατζή, δεν προβλέπεται η αντικατάστασή τους, στο βαθμό που δεν επηρεάζεται η απαρτία στο Συμβούλιο.

Μάλιστα, ο ίδιος αναφερόμενος στις φωνές διαμαρτυρίας σχετικά με την διαδικασία προεπιλογής των υποψηφίων, ανέφερε ότι το Συμβούλιο ακολούθησε την διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, ενώ για τα κριτήρια αξιολόγησης των πέντε ενδιαφερομένων τόνισε ότι επικράτησαν δύο βασικοί παράγοντες, το υψηλό κύρος (ερευνητικό – συγγραφικό έργο, διεθνής και ελληνική αναγνώριση του έργου) και η διοικητική εμπειρία τους.

Τόνισε, επίσης, πως «η δουλειά ενός πρύτανη είναι ένα σύνθετο έργο, που απαιτεί την συνύπαρξη των δύο κριτηρίων».

Τέλος, το Συμβούλιο πρόκειται να δημοσιοποιήσει τα πλήρη πρακτικά της συνεδριάσης του στην ιστοσελίδα του, πριν τις εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά και δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη ΔΕΠ του πανεπιστημίου και οι λέκτορες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;