ΗΠΑ: Και δήμαρχος και... Παντελίδης

mike4

Αυτός είναι ο Michael John Pantelides ή αλλιώς Μάικ (Mike), ένας 30χρονος Έλληνας υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος νίκησε τον εκλογικό του αντίπαλο σε αμερικανική πρωτεύουσα, αφού υποσχέθηκε προεκλογικά ότι ο δήμος Αννάπολη θα μετατραπεί σύντομα στη νέα «Αθήνα της Αμερικής» (τουλάχιστον, από πολιτιστικής πλευράς).

Πιο συγκεκριμένα, στην εκστρατεία του επιστράτευσε γνωστούς, κολλητούς και οπαδούς, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους και βάλθηκαν να αποτυπωθούν στην μνήμη των κατοίκων, με σύνθημα τις… σκούπες, ενώ ο ίδιος σκαρφάλωσε σε βουνά και λόφους και προσγειώθηκε σε πεδιάδες, κήπους, πάρκα και αυλές, τοιχοκολλώντας ή κουβαλώντας στις πλάτες του, μόνος του τις προεκλογικές αφίσες του.

Μάλιστα, το αποτέλεσμα τον δικαίωσε και εδώ και λίγους μήνες πλέον, ο δήμαρχος της ιστορικής πρωτεύουσας της Πολιτείας του Μέριλαντ των ΗΠΑ, της Αννάπολις, μυρίζει… Ελλάδα.

Έτσι, ο νεότερος στη σύγχρονη ιστορία δήμαρχος και πρώτος Ρεπουμπλικανός στην Αννάπολη προσπαθεί να δώσει νέα πνοή στα κοινωνικοοικονομικά δρώμενα της πόλης τα επόμενα τρία περίπου χρόνια.

mi22222

Στις περασμένες τοπικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου ο Μάικ Παντελίδης ως υποψήφιος με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ζητούσε από τους συμπολίτες του να τον εμπιστευτούν «για την αποκατάσταση της πόλης τους» και διεκδικούσε την ψήφο τους ώστε «να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Αννάπολη σε χρεοκοπία, αν δεν έκαναν μια αλλαγή στην ηγεσία».

Και τους προέτρεπε: «Αφιερώνω πλέον πολύ χρόνο για την ανάπτυξη αυτής της σπουδαίας πόλης μας, που δυστυχώς βλέπω ότι πάει προς λάθος κατεύθυνση. Το να γίνω τώρα δήμαρχός της είναι ένας ηγετικός ρόλος που θα μου επιτρέψει να μοιράζομαι το όραμά μου με την κοινότητα. Θα με βοηθήσει να συμβάλω και στη βελτίωση της ζωής όλων εσάς, των αγαπημένων μου πολιτών της Αννάπολης. Αν, λοιπόν, έχετε βαρεθεί και θέλετε μια νέα κοινή κατεύθυνση – λογική, τότε ελάτε μαζί μου τώρα!».

Όσον αφορά στις δεσμεύσεις απέναντί τους, πρώτη και βασική υπόσχεση ήταν ότι δεν θα τους επιβάλει «κανέναν νέο φόρο». Πως θα τους απαλλάξει και από την τρέχουσα πολιτική των υψηλότερων διδάκτρων και της «ανεύθυνης σπατάλης». Υποσχόταν να να λάβει μέτρα για δημοσιονομική πειθαρχία, κατάργηση των περιττών δαπανών και άμεσο πάγωμα των προσλήψεων μέχρι την πλήρη επανεξέταση των αναγκών στο δημόσιο τομέα. Εγγυόταν τότε και τη βελτίωση των παρεχόμενων στους πολίτες υπηρεσιών, ότι θα βάλει τέλος στη γραφειοκρατία, αλλά και κανόνες – συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια για την αναθεώρηση και έκδοση των αδειών.

mike9

Επίσης, χάρη στις περιβαλλοντικές ευαισθησίες του, ποντάρισε και στο μότο του για μια πόλη πεντακάθαρη στο εξής, λανσάροντας το «Sweep Annapolis Clean» («Καθαρίστε την Αννάπολη») ως κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας του. Και σήμερα, άλλωστε, μετά τις σπουδές του στην οικολογία, ο φιλόδοξος και δραστήριος απόφοιτος του West Virginia University παραμένει οικολόγος ακτιβιστής.

Τέλος, συμμετέχει σε διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις θεωρώντας πως «η προστασία του περιβάλλοντός μας απαιτεί πολιτικές που θα αφήσουν στους επόμενους τη γη και τα ποτάμια μας καλύτερα απ’ ό,τι τα βρήκαμε…».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;